Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boeren en Buren:

"Opvallende cijfers over de populariteit van lokaal voedsel"

Het virus houdt geen rekening met de globalisering, zoveel is duidelijk. Mensen grijpen terug naar het lokaal kopen, winkelhieren was nog nooit zo populair. We kiezen opnieuw voor betrouwbare en kraakverse producten. Bovendien steunen we hiermee de lokale landbouwer. De sociale onderneming Boeren & Buren deelt enkele opvallende cijfers uit hun korte keten netwerk. 

De organisatie benadrukt eerst en vooral haar medeleven met de mensen die persoonlijk of economisch leed ondervinden van deze crisis. Toch wil ze graag ook een beetje positief nieuws brengen. De Boer die dikwijls als één van de eersten in het oog van de storm staat, is voor één keer niet per se de dupe van deze crisis.

  • De Producenten en Buurderijen in het netwerk van Boeren & Buren verkopen deze week meer dan 3x zoveel als drie weken geleden (toen nog een gewone week).
  • Het korte keten netwerk mocht de laatste twee weken maar liefst 211 nieuwe "Buren" ontvangen, i.e. klanten die voor de eerste keer bestelden.
  • Voor de eerste keer in de geschiedenis realiseerden de 16 Nederlandse Buurderijen samen meer dan 600 bestellingen in 1 week. Dat was een hele krachttoer voor de Producenten en Buurderij-Verantwoordelijken in het netwerk. Zij leverden huzarenwerk om alle Buren zo goed mogelijk te blijven bedienen met respect voor de veiligheidsmaatregelen en regelgeving qua veiligheid in de voedselketen.
  • Meer dan 120 Boeren en ambachtelijke Producenten, die met de openbare markten en restaurants die werden gesloten een groot deel van hun afzetkanalen zien wegvallen, kunnen zo momenteel toch hun cliënteel blijven bedienen via het online bestelplatform www.boerenenburen.be. Corona of niet, weer of geen weer, de Boeren boeren voort. 

Algemeen coördinator Hannes Van den Eeckhout stelt: “De Boeren en Buurderij-Verantwoordelijken werken meer dan ooit samen om te blijven voorzien in de voedselvoorziening van onze Buren. Deze veerkracht is de essentie van Boeren & Buren.”

Buurderijen helemaal corona-proof
Dankzij het strikt toepassen van de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen en de aangepaste dienstverlening op de Buurderijen, biedt Boeren & Buren een corona-proof service aan. Het gezellige ontmoetingsmoment dat eigen is aan de Buurderij, maakt tijdelijk plaats voor een efficiënte, snelle én veilige verdeling van de bestellingen. Met de steun van de gemeenten blijven bijna alle Buurderijen open. 

Zelf het initiatief nemen
Lokale initiatiefnemers die een Buurderij willen beginnen, kunnen zich aanmelden via de website. De Buurderij-Verantwoordelijke brengt Producenten en Buren op een leuke manier samen. Het netwerk groeit gestaag en er komen steeds meer Buurderijen bij.

"Een “Buurderij”  is een vaste locatie in je buurt waar je wekelijks de producten die je op voorhand online bestelt, kan gaan ophalen. Je vindt er groenten, fruit, zuivel, vlees, ambachtelijke brood, honing, bier en vele andere lokaal bereide producten. In normale tijden ontmoet je er tijdens de gezellige Bijeenkomst de Boeren en ambachtelijke verwerkers en ontvang je al dit lekkers rechtstreeks van hen zodat je weet wat je eet en wie het produceert. Momenteel wordt om veiligheidsredenen de dienstverlening beperkt tot een praktisch ophaalpunt voor je bestelling en/of de levering aan huis ervan", aldus de organisatie. 

Voor meer informatie:
Patrick De Cock
Boeren en Buren
06 54 21 03 14
[email protected]    
www.boerenenburen.nl 

 

Publicatiedatum: