Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Fruitdaging daagt cateraars uit om te experimenteren met fruit

Fruit wordt in Nederland vooral gegeten als tussendoortje maar minder vaak als deel van de maaltijd. Door op meerdere momenten op de dag fruit te eten, kunnen we de fruitconsumptie omhoog krijgen. Cateraars kunnen hierbij een cruciale rol spelen: zij voorzien dagelijks heel veel mensen van een maaltijd en hebben daarmee invloed op hun voedselkeuzes. Om cateraars te helpen een nieuwe rol voor fruit te ontwikkelen, is er nu de Fruitdaging toolbox.

De Fruitdaging toolbox is speciaal ontwikkeld in opdracht van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) door studente Merel Dubbeldam van de opleiding Industrial Design Engineering aan de TU Delft. De toolbox helpt cateraars om te experimenteren met nieuwe smaakcombinaties die fruit bevatten en de consument te begeleiden naar een nieuwe beleving van fruitconsumptie.

Een (fr)uitdagende toolbox
De Fruitdaging is een programma met activiteiten als workshops, kantinetesten en acties. Met speciaal ontwikkelde middelen, zoals een kaartspel, een online platform, een mediastrategie en testmiddelen worden cateraars en bezoekers aan de hand genomen in dit proces. In dit filmpje legt Merel uit hoe het kaartspel werkt. Alle hulpmiddelen zijn te vinden in de digitale toolbox.

Maatwerk
Nancy Lentjes, projectleider Out of Home van het NAGF, roept cateraars op om met de toolbox aan de slag te gaan. "De Fruitdaging heeft een wetenschappelijke grondslag maar is zeker geen theoretische verhandeling. Het is een leuke en speelse manier om te experimenteren met nieuwe smaakcombinaties. Het programma leent zich uitstekend voor maatwerk en de cateraars kunnen de uitdaging zo groot  maken als ze zelf willen."

Benieuwd naar het volledige onderzoek? Bekijk dan hier de presentatie voor een samenvatting of download de volledige thesis.

Klik hier om aan de slag te gaan met de de toolbox.

Voor meer informatie:
NAGF
[email protected]  
www.nagf.nl

Publicatiedatum: