Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet DOOR +12%

Coöperatie DOOR heeft het boekjaar 2019 afgesloten met een positief resultaat. De omzet steeg met 12% van 398 miljoen naar 446 miljoen euro. “Ondanks forse investeringen in ons nieuwe pand en de groei van de organisatie, is DOOR financieel gezond en lukt het zelfs om de bijdrage van de leden per hectare constant te houden”, aldus financieel directeur Stefan van Vliet. De leden stemden in met de financiële voorstellen vanuit het bestuur en stelden de jaarrekening 2019 unaniem vast.

De directieleden van DOOR gingen in gesprek met de leden tijdens een online algemene ledenvergadering. Algemeen directeur Jan Opschoor vertelde over de strategie en organisatieontwikkeling, commercieel directeur Perry Dekkers gaf een commerciële update en Stefan van Vliet – verantwoordelijk voor Financiën – presenteerde gezonde financiële jaarcijfers.

Foto rechts: Stefan van Vliet

Nieuw pand
Om DOOR verder te versterken en de continuïteit van de leden te borgen wordt de huidige strategie voortgezet in het meerjarenplan 2021-2023. Zo bouwt DOOR aan de A20 een nieuwe sorteer- en verpakhal om aan de stijgende en steeds complexere vraag naar verpakt product te voldoen. "We worden voor steeds meer retailers een professionele gesprekspartner en we maken plannen om nieuwe leden aan te trekken. Verder versterken we ons jaarrond aanbod door verder te investeren in belichting en importprojecten met Marokko en Spanje en verkennen we local for local productie."

Financieel directeur Stefan van Vliet nam met de leden de financiële situatie van de coöperatie en haar dochterondernemingen door. En gaf daarbij aan dat er fors geïnvesteerd is om de toegevoegde waarde van de coöperatie voor de leden te vergroten. Daarbij is het eigen vermogen toegenomen. Om het vermogen in handen van de leden te houden, wordt per 2020 de coöperatie omgevormd tot een coöperatie op aandelen.

Publicatiedatum: