Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verse druiven in alle kleuren zijn een natuurlijke bron van deze stoffen

Nieuw onderzoek associeert hogere inname flavonolen met lager risico op Alzheimer dementie

Een nieuw onderzoek dat onlangs in het blad Neurology werd gepubliceerd, heeft uitgewezen dat een hogere inname van flavonoïden in verband kan worden gebracht met een 48% lager risico op het ontwikkelen van Alzheimer dementie. 

Flavonolen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in druiven en andere soorten groenten en fruit. Flavonolen staan bekend om hun antioxidantwerking en ontstekingsremmende eigenschappen. Druiven in alle kleuren zijn een natuurlijke bron van flavonolen, zoals kaempferol, myrecitine, quercetine en isorhamnetine. In het onderzoek werden de grootste voordelen gezien bij kaempferol, myrecitine en isorhamnetine. Quercetine werd niet in verband gebracht met Alzheimer dementie hoewel deze stof wel talloze andere gezondheidsvoordelen lijkt te bieden. 


Foto met dank aan de California Table Grape Commission.

Ander onderzoek associeerde de consumptie van druiven met een gezonde hersenfunctie. Bij een klinisch onderzoek uitgevoerd op UCLA stelden onderzoekers vast dat het eten van druiven beschermde tegen de metabole achteruitgang van de aan Alzheimer gerelateerde delen van de hersenen. 

"De nieuwe bevinding dat een hogere inname van flavonolen de kans op Alzheimer dementie verlaagt, is baanbrekend en bevestigt eerdere aanwijzingen omtrent het gunstige effect van druiven op de hersenen," zegt Kathleen Nave, voorzitter van de California Table Grape Commission. “Nog belangrijker is dat het eten van slechts 340 gram druiven per dag al een groot verschil kan maken. Nu er verder klinisch onderzoek op dit vakgebied wordt gedaan, hopen we binnenkort nog meer positief nieuws te kunnen melden."  

 

Voor meer informatie:
Jeff Cardinale
California Table Grape Commission
Email: [email protected] 
www.grapesfromcalifornia.com

Publicatiedatum: