Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FungusChain-project

Plastic zakken gemaakt van paddenstoelenafval

Een consortium van Europese onderzoeksinstellingen heeft plastic zakken, zeep en voedsel ontwikkeld, allemaal gemaakt van paddenstoelenafval. Het Europese FungusChain-project wordt gefinancierd door de Europese Commissie en verenigt 16 partners uit 10 Europese landen.

Het Ierse bedrijf Monaghan Mushrooms, een van 's werelds grootste champignonproducenten en partner in het project, heeft een centrum voor de behandeling van champignonafval opgericht om de stabilisatie- en voorbehandelingsprocedures uit te voeren die in het kader van FungusChain zijn onderzocht.

Het project heeft zich toegespitst op de ontwikkeling van een nieuw bioraffinageconcept om moleculen te extraheren in vier stappen: koude extractie, extractie met behulp van microgolven, extractie met water onder druk en anaerobe vergisting.

Zoals gerapporteerd op plasticsinpackaging.com bestaat het FungusChain-consortium uit BioDetection Systems (Nederland), Aitiip Technology Center (Spanje), de Universiteit van Alicante (Spanje), Novamont (Italië), KTH Royal Institute of Technology (Zweden), Saponia (Kroatië), OWS (België), Biotrend (Portugal), Condensia (Spanje), Biozoon (Duitsland), ECPN (Italië), MiPlast (Kroatië), Tecnaro (Duitsland), Monaghan Mushrooms (Ierland), Total Corbion (Nederland) en Neem Biotech (VK).

Publicatiedatum: