Nederlandse aardbeienleveringen domineerden de markt, gevolgd door Duitse en Italiaanse. Op sommige plaatsen arriveerden daarnaast ook nog partijen uit Spanje, Griekenland en België, die alles bij elkaar echter enkel een aanvullend karakter hadden. De kwaliteit overtuigde, in het bijzonder de Nederlandse en Duitse aardbeien hadden een voortreffelijk aroma en een mooie kleur.
Bij de Italiaanse aardbeien was er in dit opzicht af en toe sprake van gebreken, die op sommige plaatsen tot zeer uiteenlopende prijzen leidden. Ook waren deze aardbeien in enkele gevallen te klein. De vraag was in z'n totaliteit ronduit goed. Dankzij een toename van het aantal leveringen kon de vraag zonder problemen gedekt worden, hoewel de vraag groter was geworden. Uiterlijk richting het weekend nam de vraag van de klanten sterker toe. De prijzen ontwikkelden zich verschillend: soms tendeerden ze licht omhoog, zelden daalden ze enigszins. Hoewel het in Keulen niet dagelijks lukte om het volledig aanbod kwijt te raken, bleven de prijzen meestal constant.
Appelen
Duitse partijen domineerden nog steeds de markt, vooral Elstar, Jonagold, Jonagored en Pinova waren veel vertegenwoordigd. De kwaliteit vormde geen belemmering voor een vlotte verkoop. Aan de vraag kon worden voldaan, ook al was het aanbod afgenomen.
Peren
Zuid-Afrikaanse peren, in het bijzonder Packham's Triumph en Forelle, wonnen aan betekenis. Rosemarie en Abate Fetel van dezelfde herkomst verloren daarentegen aan relevantie.
Druiven
Het aanbod nam duidelijk af, wat vooral veroorzaakt werd door de verminderde Zuid-Afrikaanse aanvoer. Crimson Seedless en Thompson Seedless verdwenen van sommige markten.
Citroenen
Op sommige plaatsen waren er enkel Spaanse Primofiori citroenen op de markt. Er werden in sterkere mate dan voorheen kleinere formaten aangeboden.
Bananen
De rijperijen stemden het aanbod voldoende op de vraag af. De afzetkansen hadden zich slechts hier en daar verbeterd. De prijzen bleven meestal constant.
Bloemkool
Het aanbod was zeer uitgebreid. De vraag was echter ingetogen. De prijzen daalden daardoor eerder dan dat ze stegen, aangezien de afzet uiteindelijk te zwak was.
Sla
Bij ijsbergsla nam het Spaanse aanbod af, zoals gebruikelijk op dit moment in het seizoen. De kwaliteit kon niet meer doorlopend overtuigen, wat vanzelfsprekend uitwerkingen had op de prijzen.
Komkommers
Duitse en Nederlandse komkommers domineerden de markt. Het aanbod nam toe en was groter dan de vraag. Dalende prijzen waren het gevolg.
Tomaten
Er stond nog altijd een breed assortiment gereed. Bij trostomaten en ronde tomaten domineerden Nederland en België de markt, bij cherrytomaten Nederland en Italië.
Paprika's
Het Spaanse seizoen liep ten einde. De verkopers verhoogden hun prijzen, voor een deel ook zeer sterk.
Asperges
Duitse asperges domineerden de markt. Bij de witte en paarse aanbiedingen vulden vooral Griekse en Nederlandse asperges het aanbod aan. Het aanbod nam enorm toe. De vraag bleef achter, waardoor prijsverlagingen het gevolg waren.
Bron: BLE