Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzaamheid voedingssysteem afhankelijk van "wilde verwanten" van aardappelen

Aardappelonderzoekers en -telers maken zich grote zorgen over het telen van voldoende voeding onder de stressfactoren van de klimaatverandering. Daarom kijken zij naar andere leden van de aardappelfamilie. Wilde verwanten van aardappelen zijn genetisch verwant aan de aardappelen die wij telen en consumeren en zij bevatten waardevolle eigenschappen die in consumentenrassen kunnen worden ingebouwd om te zorgen voor betrouwbare opbrengsten en aardappelen van hoge kwaliteit om de voedings- en voedingszekerheid te ondersteunen. Hoewel veel gewasverwanten niet eetbaar zijn, betekenen hun waardevolle eigenschappen dat we deze diversiteit moeten behouden voor toekomstig gebruik om onze voedingssystemen te versterken. 

Daarom organiseerden de Crop Trust en het International Potato Center (CIP) onlangs "Using Potato Wild Relatives in Pre-Breeding" om de huidige stand van zaken in het werk met wilde verwanten van gewassen te bespreken en hoe deze belangrijke aardappelsoorten kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van wereldwijde voedingssystemen.

Het tweedaagse panel bestond uit een verscheidenheid van onderzoekers uit de particuliere en de openbare sector die hun krachten bundelen om ervoor te zorgen dat de voedingsteelt gelijke tred houdt met de groei van de wereldbevolking.

Bron: cipotato.org

Publicatiedatum: