Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blue Whale

Cœur de Reine appel is partner van Week van de Smaak in Frankrijk

Dit jaar werd op Fruit Attraction een nieuw appelras gepresenteerd aan de bezoekers: Cœur de Reine. Deze nieuwe appel wordt ook partner van de Week van de Smaak die van 11 tot 17 oktober 2021 plaatsvindt in Frankrijk, met talloze activiteiten in heel het land.

Cœur de Reine is gecreëerd in Frankrijk en wordt uitsluitend geteeld in daartoe uitgekozen gebieden in het land, namelijk de Garonne-vallei, de Loire-vallei en de Alpen. De teelt vindt plaats in ecologisch verantwoorde boomgaarden die zijn gecertificeerd met het High Environmental Value-label (HVE). Cœur de Reine is een product van een Franse kweker die de rassen Elstar en Pilot kruiste.

Het Blue Whale-team op Fruit Attraction in Madrid

"Cœur de Reine heeft niet alleen een grote smaakkwaliteit, het is ook teelttechnisch een zeer interessant appelras. We slagen erin om de gewenste kalibers te behalen zonder daarbij een groter risico te lopen op een hogere gevoeligheid voor bepaalde plagen", zegt Christophe Belloc, voorzitter van de Blue Whale-groep.

Cœur de Reine, een appel die aan de verwachtingen van de Fransen voldoet
De appel is het meest geconsumeerde fruit in Frankrijk. Het wordt door alle generaties genuttigd in verschillende vormen: uit het vuistje, in appelmoes, in taart, enz. Een onderzoek van het Franse Interprofessioneel Technisch Centrum voor Fruit en Groenten (CTIFL) uit 2019 over consumptietrends toont aan dat Franse consumenten op zoek zijn naar kwaliteitsvolle, gezonde, lokaal geteelde appelen die ook het milieu respecteren en veelzijdig zijn in het gebruik, zonder het smaakaspect te vergeten.

Met deze verwachtingen in het achterhoofd, besloten de Blue Whale-telers vijf jaar geleden om deze nieuwe variëteit, genaamd Daliclass, te planten. Men ging op zoek naar de meest geschikte teeltgebieden, waarvan er uiteindelijk drie werden gekozen: de Garonne-vallei, de Loire-vallei en de Alpen.

In 2021 zal er bijna 2.800 ton worden geoogst, ondanks het feit dat veel Franse boomgaarden te lijden hadden onder de voorjaarsvorst. De ambitie van het bedrijf is om binnen vijf jaar 7.000 ton te telen en zich in Frankrijk te nestelen in de top 5 van favoriete appelen.

Blue Whale 
Blue Whale is een groep van 300 Franse telers die actief zijn in hoogwaardige teeltgebieden: de Garonne-vallei, de Loire-vallei, Centraal-Frankrijk, de Alpen en de Provence. De pakstations van Blue Whale bevinden zich dicht bij de telers en de verkooppunten. De groep beschikt over 6.100 hectare ecologisch verantwoorde boomgaarden, waarvan meer dan 95% gecertificeerd zijn met het HVE-milieulabel. Blue Whale test ook 200 nieuwe rassen van appelen, peren en pruimen uit in proeftuinen.

Voor meer informatie:
Blue Whale
[email protected]