Dit jaar verzorgt Ad van der Staaij voor de 35e keer de teelt en aanvoer van Spaanse vollegrondsgroenten naar Nederland. Een mijlpaal die plaatsvindt in het jaar dat Staay Food Group als geheel 75 jaar bestaat. Na de eerste aanvoer van diverse slasoorten is het deze week de beurt aan o.a. de andijvie en bleekselderij van Ad. Ook de vermaarde bladmandarijnen zijn inmiddels gearriveerd - onder het Masia del Pino huismerk.
Langzaam maar zeker verschuift de aanvoer van vollegrondsgroenten weer van Nederland naar Spanje. Een bekend proces, waar het in 1946 opgerichte Staay Food Group in de jaren 80 zelf ook initiatief in nam. Toen vertrok Ad van der Staaij naar Tarragona om daar zelf teelt op te zetten en die in te richten naar de Hollandse kwaliteitseisen. Sinds de start in 1987 is het areaal van Staay-Savasun (zoals de vestiging is genoemd) gestaag doorgegroeid. Ad wordt inmiddels bijgestaan door dochter Bianca en kleinzoon Lars. Zo zorgt de familie Van der Staaij hoogstpersoonlijk voor de aanvoer van vers product naar Nederland in het winterseizoen. Van november tot maart rijden de vrachtwagens van Staay dagelijks het verse product vlak na de oogst naar de klanten in België en Nederland.
Breed assortiment voor verschillende doelgroepen
Er wordt door Ad (ook PlanetProof) product geteeld voor klanten uit retail, foodservice, industrie en (groot)handel. Deze klanten staat een breed scala aan groenten en fruit ter beschikking, veelal verpakt onder de Staay huismerken Masía del Pino en NERO Premium. Naast genoemde producten komen ook spinazie, bloemkool, romanesco, spitskool, bladselderij, venkel, bosui, peterselie en tuinbonen van eigen teelt. Wat fruit betreft worden naast genoemde bladmandarijnen ook appels (Royal Gala, Granny Smith, Golden Delicious en Elstar), granaatappels, kersen, pruimen en abrikozen geteeld.
Voor meer informatie:
Staay Food Group
Frans Sinke
Account Manager
+31 (0)6 53 71 44 05
[email protected]
www.staay.nl