Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Soep van klasse II groenten

Lekkere groenten hebben geen schoonheidsprijs nodig. Of ze nu krom zijn of er perfect uitzien, het komt op de smaak aan. Maggi heeft voor haar nieuwe soepen groenten gebruikt die optisch niet aan de norm voldoen, maar punten scoren qua kwaliteit. De nieuwe soepen in drie lekkere soorten heten 'Krumm Glücklich' (krom gelukkig) en zijn momenteel gelimiteerd in de Duitse handel verkrijgbaar.

"Er heerst een schoonheidsideaal voor groenten. Wat er niet goed uitziet wordt uitgesorteerd. Dat willen we veranderen. Want of de vorm nu perfect is of krom, op de smaak en op de kwaliteit heeft dat geen invloed", zegt Oliver Frohns, productverantwoordelijke bij Maggi. "Uitgesorteerde groenten worden bijvoorbeeld gebruikt voor energieproductie, als diervoeder of ze worden direct op de akkers ondergeploegd. Deze groenten verdienen echter beter, als ze nog goed zijn. Wij willen ervoor zorgen dat ze op de borden belanden en verwerken ze in onze soepen."

Regionale productie
Kromme of gebroken wortelen, te kleine broccoliroosjes en de overige 'smaakhelden' voor de soepen komen uit Noord-Duitsland. Maggi redt de groenten direct van een telersgemeenschap in Schleswig-Holstein.
De soepen kookt het Maggi-team in de fabriek in Conow. Het fabrieksteam uit Mecklenburg-Vorpommern heeft al een soepenexpertise opgebouwd. In één jaar gaat er vanuit de fabriek meer dan 6.700 ton soep, saus en stoofpot naar de supermarkten.

'Too Good To Go'
Hoe lang eten nog goed is, is niet altijd aan de hand van de minimale houdbaarheidsdatum te zeggen. Om levensmiddelverspilling te voorkomen is er een eenvoudig recept: kijken, ruiken en proeven. Wanneer er geen afwijkingen zijn, is het eten nog goed en hoort het op het bord te belanden. Daarvoor zet Too Good To Go zich in met haar initiatief 'Vaak langer goed', waarmee Maggi zich verbonden heeft. Daarom dragen de 'Krumm Glücklich'-soepen het 'Vaak langer goed'-logo op de verpakkingen.

Bron: www.nestle.de

Publicatiedatum: