Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Week van de Friet 2021

Standbeeld 'De Frieteters' brengt ode aan nationale Belgische trots

Naar goede gewoonte is de laatste week van november ook dit jaar omgedoopt tot Week van de Friet. Tijdens deze 22ste editie wordt de nationale culinaire trots van België in de kijker gezet. Zo brengt stad Brugge een jaar lang een unieke ode aan de geliefde frietjes van de frituur met de inhuldiging van het standbeeld 'De Frieteters'.

Standbeeld 'De Frieteters' staat één jaar lang op Brugse Markt
Aan de voet van het Brugse Belfort is sinds vandaag, naast de twee iconische frietkramen en de twee lokale volkshelden Jan Breydel en Pieter de Coninck, een nieuw frietmonument te vinden. Het standbeeld 'De Frieteters' geniet ervan een heerlijk zakje frieten met zicht op de Brugse Markt. Een herkenbaar tafereel dat nu één jaar lang vereeuwigd wordt. 'De Frieteters' nodigt uit tot interactie. Zo kan je een selfie nemen met De Frieteter, je zakje friet samen verorberen, of een frietje 'stelen' uit zijn puntzak.

Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits: ''Goudgele knapperige frietjes van de frituur. Het is ons handelsmerk. Meer nog: onze frietcultuur behoort tot ons cultureel erfgoed. Vrijwel iedereen heeft zijn lievelingsfrituur, zijn lievelingssaus, zijn vaste bestelling, zijn vast frietritueel … We appreciëren allemaal de bakkunst van onze frituristen, maar ook de hele beleving die hoort bij een frituurbezoek. Jong en oud, van welke rang of stand ook. Deze geweldige frietcultuur is natuurlijk alleen maar mogelijk dankzij onze bloeiende aardappelsector. Jaarlijks worden in ons land om en nabij de 3,5 miljoen ton aardappelen verwerkt tot frietjes, pureebereidingen, chips en vlokken. Nu maar genieten van dit mooie Frieteters beeld op één van de mooiste plaatsen in Vlaanderen!''

"Onze frietjes, onze nationale trots, verdienen het om minstens één keer per jaar extra in de kijker te worden gezet.​ Met de Week van de Friet willen we iedereen nog eens laten stilstaan bij de smaak en beleving die zo uniek zijn aan de frietjes van de frituur. Naast de inhuldiging van het standbeeld zal er ook online aandacht worden gegeven aan onze nationale trots. Meerdere influencers delen deze week hun frituuravontuur met hun volgers," aldus Liliane Driesen van VLAM.

Bron: www.vlaanderen.be 

Publicatiedatum: