Tholen - Dit jaar zou de spruit, romanesco, avocado, courgette, pompoen, rood lof en ananas centraal staan in het kerstmenu van De Librije, maar helaas mogen ze wegens de plots ingegane lockdown geen gasten ontvangen. “Daar balen wij ontzettend van, maar we denken in mogelijkheden en kunnen er gelukkig nog op een paar manieren voor onze gasten zijn”, aldus Jonnie en Thérèse Boer van De Librije. “Ook met Kerst zullen we bij jullie thuis komen met Librije’s Atelier in je keuken. Dit keer met een extra gang om het nog feestelijker te maken.”
Jonnie en Therese Boer van De Librije moesten snel schakelen door de plotselinge lockdown die weer horeca hard treft deze kerst, foto De Librije
De Librije heeft sinds dit jaar een Groene Michelinster, waarmee ze duurzaamheid op de kaart zetten. “Wij doen alles zelf. We hebben onze eigen tuinen en kassen waarin we alles verbouwen. Ook hebben we goede samenwerkingen met lokale leveranciers, zoals bijvoorbeeld Eef Stel. Dit soort samenwerkingen zijn voor ons enorm waardevol en we vragen hier in het restaurant ook graag aandacht voor door ze te benoemen in het Librije paspoortje.” Mochten er producten nodig zijn waarin De Librije niet kan voorzien, dan maken ze gebruik van partners als Hanos of Lindenhof te Baambrugge als leverancier.
Gerecht met avocado, mais en peper, foto De Librije
Voor meer informatie:
De Librije
Spinhuisplein 1
8011 ZZ Zwolle
T: 038 853 0000
www.librije.com
[email protected]