Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Werner Russ, Früchtehandel Russ:

"Schorseneren zijn weer meer in de mode"

Schorseneren, ook wel "winterasperges" genoemd, zijn weer erg in trek. Werner Russ, eigenaar van de gelijknamige fruithandel in Laupheim-Untersulmetingen, vertelde ons dat er zowel schorseneren als pastinaken in voldoende hoeveelheden worden aangeboden, en de kwaliteit is goed. Russ koopt de groenten hoofdzakelijk bij groothandelaars in Rijnland-Palts, maar ook gedeeltelijk in Baden-Württemberg. "We kopen schorseneren in containers van 5 kg en verkopen ze door aan onze klanten in hoeveelheden van 100-500 g," zegt Russ.


De familie Russ 

Vooral in de winterperiode is de vraag de laatste jaren toegenomen. "Schorseneren zijn weer meer in de mode, meer dan een jaar of tien geleden," zegt Russ. De producten worden uitsluitend in Baden-Württemberg verkocht. Ook bijpassende groenteproducten zoals rode en gele bieten, wortelpeterselie, maar ook zwarte radijs of rapen kunnen goed in de markt worden gezet. Dit zijn opgeslagen herfstproducten die beschikbaar zijn tot april/mei.


Foto: Früchtehandel Russ

"Het schorsenerseizoen eindigt met het begin van het aspergeseizoen, terwijl wij nu het hele jaar door wortelpeterselie en pastinaken kunnen aanbieden. In het voorjaar neemt de vraag meestal iets af, maar er kan consequent aan de vraag worden voldaan. De prijzen blijven ook constant omdat de producten constant beschikbaar zijn. De prijs van schorseneren is slechts minimaal met 3-5% gestegen, maar is niet onderhevig aan seizoensgebonden prijsdruk."

70ste verjaardag
Het familiebedrijf "Früchtehandel Russ" werd in 1952 door Alfons Russ opgericht en wordt nu door Werner Russ geleid. In 2021 kon het bedrijf de omvang van zijn verkoopactiviteiten en magazijn verdubbelen, wat naar verwachting zal zorgen voor meer verkoopmogelijkheden en afzetpotentieel.

Voor meer informatie:
Werner Russ
Früchtehandel Russ GmbH
Lindenmaierstraße 44
88471 Laupheim-Untersulmetingen
+49 0173 258 3758
[email protected] 
www.fruechtehandel-russ.de

Publicatiedatum: