Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tova Farms haalt €880.000 op aan startkapitaal om de avocadosector te hervormen

Tova Farms, een commercieel teeltbedrijf dat gespecialiseerd is in avocado's, kondigde maandag aan dat het 1 miljoen dollar aan Serie A-financiering had opgehaald.

Het bedrijf maakt gebruik van een innovatieve inkoopstructuur in haar streven ieder aspect van de toeleveringsketen te beheersen, van de teelt tot aan de exportmarkten in heel Europa. Het bedrijf beschikt momenteel over een avocado-areaal van 2.023 hectare en werkt samen met importeurs in zes Europese landen. 

Tova Farms is een andere spin-off van Pharos Investment Group, een in Puerto Rico gevestigde durfkapitaalonderneming die is opgericht door Mike Coudrey.

Tova Farms CEO, Michael Coudrey

Mike Coudrey, CEO van Tova Farms, liet weten dat de waarde van de wereldwijde avocadosector de afgelopen 20 jaar sterk is gegroeid en dat Tova van plan is om in te spelen op de wereldwijde consumententrends op het gebied van gezonde voeding. De waarde van de wereldwijde avocadomarkt werd in 2019 op €11,3 mld geraamd en zal naar verwachting tegen 2025 gestegen zijn naar €18,8 mld. 

"Tova Farms verschilt sterk van commerciële landbouworganisaties. Tova hanteert een rechtstreekse aanpak door landbouwgrond te kopen in rechtsgebieden met lage kosten, deze in eigen beheer te verwerken en op te slaan, en merkproducten rechtstreeks naar doelmarkten te exporteren. Met dit bedrijfsmodel sluiten wij de tussenpersoon uit en verhogen wij onze wereldwijde inkomsten aanzienlijk. Tova Farms is ook van plan de meeste van haar regionale concurrenten onder haar paraplu te brengen, door lucratieve inkoopovereenkomsten te sluiten met lokale telers, waardoor concurrentie die niet aan de regels voldoet, buitenspel wordt gezet", verklaart CEO Michael Coudrey, volgens een persbericht dat op 8 februari door het bedrijf is uitgegeven.

"Dit verhoogt niet alleen de levenskwaliteit en het inkomen van duizenden lokale telers, maar vestigt Tova Farms ook als een dominante regionale speler met een aanzienlijk marktaandeel," aldus Coudrey. 

Voor meer informatie:
tovasustainablefarms.com

Publicatiedatum: