Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oorlog in Oekraïne dwingt Russische discountketen Mere zich terug te trekken uit Europa

Lidl gaat Aldi voor in Estland
Lidl heeft zijn 1e supermarkten in Estland geopend. De Duitse discountketen is nu actief in alle Baltische staten. Lidl opende de deuren van maar liefst 8 winkels in Estland. De supermarkten openden in de hoofdstad Tallinn en 3 andere Estse steden, waar ze op de openingsdag meteen werden begroet door rijen nieuwsgierige bezoekers. Dit meldde de Duitse krant Zeit. Voor Lidl zijn de Baltische staten een interessante markt, omdat rivaal Aldi er nog niet aanwezig is. 
Bron: retaildetail.eu 

VK: Sainsbury’s en Argos vieren nieuwe mijlpaal
Sainsbury's heeft een belangrijke fase bereikt in haar plannen om Sainsbury's en Argos dichter bij elkaar te brengen met de opening van de 400e Argos-winkel binnen een Sainsbury's-supermarkt. De introductie van de nieuwe Argos in Sainsbury's Crystal Peaks in Sheffield volgt op de opening van 2 soortgelijke winkels in Belfast en Waltham Cross. Door meer klanten de kans te bieden om de geliefde merken van Sainsbury's, Argos, Habitat en Tu Clothing onder 1 dak te shoppen, maakt de retailer zijn plannen waar om het winkelen voor klanten nog gemakkelijker te maken.
Bron: about.sainsburys.co.uk 

Zweden: Mathem rondt fusie met Mat.se af
De Zweedse online retailer Mathem heeft de geplande fusie met Mat.se afgerond, na goedkeuring van de Zweedse mededingingsautoriteit. Door de afronding van de deal wordt Axfood de op één na grootste eigenaar van Mathem door de desinvestering van Mat.se in ruil voor aandelen in Mathem. De fusie, die in december vorig jaar werd aangekondigd, werd gewaardeerd op ongeveer € 63,8 mln op een cash en schuldvrije basis.
Bron: esmmagazine.com 

Oorlog in Oekraïne dwingt Russische discountketen Mere zich terug te trekken
De Siberische prijsvechter Mere stopt met zijn Europese expansieplannen. De Russische inval in Oekraïne heeft het klimaat ongunstig gemaakt voor de nieuwkomer, die ook moeite heeft om leveranciers te vinden.
Bron: retaildetail.eu 

Maxima Group kondigt herschikking management aan
Maxima Group heeft een aantal wijzigingen aangekondigd in het topmanagement van zijn Litouwse, Letse en sourcing afdelingen. De groep exploiteert winkelketens in Litouwen, Letland, Estland, Polen en Bulgarije, en claimt de grootste Litouwse kapitaalvennootschap te zijn.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Sainsbury's geconfronteerd met mogelijke verstoring aanbodketen
Sainsbury's wordt opnieuw geconfronteerd met de dreiging van een onderbreking in de bevoorrading van zijn winkels als gevolg van een nieuw geschil over lage lonen temidden van een sterk stijgende inflatie. Meer dan 250 magazijnmedewerkers die in dienst zijn van logistiekbedrijf DHL en een contract met Sainsbury's hebben uitbesteed, worden opgeroepen om te staken. De leden van de vakbond Unite zijn werkzaam in het distributiecentrum in Emerald Park in Bristol, dat Sainsbury's winkels in Zuidwest-Engeland en West-Wales bevoorraadt.
Bron: kamcity.com 

Publicatiedatum: