Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische retailer VkusVill sluit winkels in Nederland

VK: Omzetstijging voedingsmiddelen vertraagt tot stilstand
De omzet van levensmiddelen is in de 3 maanden tot februari fractioneel gestegen ten opzichte van vorig jaar en de inflatie begint toe te nemen, zo blijkt uit de jongste omzetmonitor van het British Retail Consortium en accountant KPMG. De omzetmonitor van BRC en KPMG meldde dat de levensmiddelenverkoop in de 3 maanden tot februari met 0,1% was gestegen, maar dat deze op vergelijkbare basis met 0,3% was gedaald. Dit is lager dan het gemiddelde groeipercentage van 1,7% over 12 maanden.
Bron: talkingretail.com

VkusVill sluit winkels in Nederland
De Russische retailer VkusVill sluit zijn winkels in Nederland, waar momenteel 3 VkusVill-winkels zijn. "We sluiten de VkusVill-winkels in Amsterdam en verkopen onze producten," vertelde VkusVill aan Interfax. Het team heeft verschillende hypotheses getest, maar er is momenteel geen technische mogelijkheid om verder te werken, aldus de persdienst.
Bron: interfax.com 

Eigenaren Asda mikken op de 2e plaats op Britse supermarkt na Sainsbury
De Issa broers, eigenaren van Asda, hebben plannen onthuld om de Big 4 supermarkt Sainsbury's in te halen als de tweede grootste supermarkt in het Verenigd Koninkrijk. In een gesprek met The Sunday Times, zei Mohsin Issa: "Wij [Mohsin en Zuber Issa] zijn blij om alles te doen wat we nodig hebben om die positie te bereiken. Het is niet zo dat we een duidelijk vijfjarenplan hebben om eruit te stappen; wij en TDR hebben dit bedrijf voor de lange termijn gekocht."
Bron: grocerygazette.co.uk 

Belgiƫ: OKay opent gloednieuwe, duurzame buurtsuper in Hoegaarden
OKay opent op vrijdag 11 maart zijn 144ste winkel in Hoegaarden. In de praktische buurtsuper aan de Tiensestraat kunnen klanten alles vinden om snel, voordelig en overzichtelijk hun dagelijkse boodschappen te doen. "In de freshmart zorgen de brede gangpaden voor een aangename winkelervaring. Ons uitgebreide assortiment verse groenten en fruit komt er volledig tot zijn recht," legt winkelmanager Manon uit. Het aanbod van AGF-producten is inderdaad een van de grote troeven van OKay: niet alleen groenten en fruit, maar ook zuivelproducten, vlees, charcuterie, vis en kant-en-klare maaltijden. "We hebben ook een stand geplaatst net buiten de freshmart, die een ruim assortiment vlees-, vis- en veggiehapjes aanbiedt om een gezellige aperitiefavond met vrienden door te brengen."
Bron: press.colruytgroup.com 

Spaanse regel die korte keteneconomie rijders beschermt leidt tot tekort aan arbeidskrachten
Een vorig jaar aangenomen Spaanse wet die voedselbezorgers dwingt hun koeriers als personeel te contracteren, heeft een tekort aan arbeidskrachten veroorzaakt omdat velen liever zelfstandig blijven en werken voor rivalen die de regelgeving aan hun laars lappen, aldus Uber Eats. De Spaanse tak van Uber's online voedselbezorgplatform publiceerde een open brief aan het ministerie van Arbeid waarin het klaagde dat de contracten die het aanbood aan freelance " koeriers" er niet in slaagden genoeg van hen te behouden om zijn diensten te verzekeren. "Onze vloten van medewerkers kunnen niet genoeg koeriers vinden omdat deze liever als zelfstandige werken met Glovo, het enige bedrijf dat dit toestaat, tegen de wet in," zei Uber Eats, verwijzend naar het decreet van mei 2021 dat eist dat bedrijven formele arbeidscontracten toekennen om werknemers in de korteketeneconomie te beschermen.
Bron: reuters.com 

Roemeniƫ: moderne foodretailers onthullen plannen voor 600 nieuwe winkels
Moderne Roemeense foodretailers mikken op zo'n 600 nieuwe winkels en verhuizingen in 2022, wat betekent dat het aantal lokale hypermarkten, supermarkten, moderne buurtwinkels, discount- en cash & carry-winkels bijna 4.500 eenheden zal bedragen, volgens berekeningen van het dagblad Ziarul Financiar.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 

Publicatiedatum: