Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Rewe maakt zich zorgen om de reputatie van haar eigen merken
Keulen - Het Duitse Rewe-concern wil in haar supermarkten en Penny discounters in de toekomst alleen nog maar Duits rundvlees voor haar eigen merkproducten gebruiken. Hiermee reageert het bedrijf op de vondst van paardenvlees in enkele kant-en-klaar gerechten. „Wij dragen een bijzondere verantwoordelijkheid voor onze eigen merken - die producten bevatten waar we achter staan - en met deze stap willen we dat nogmaals zeer duidelijk onderstrepen tegenover de consumenten", zei Rewe Group inkoopdirecteur Manfred Esser onlangs in Keulen.
De strijd om de reputatie van de eigen merken heeft een reden: de onder eigen naam verkochte levensmiddelen zorgen voor meer winst binnen de zeer concurrerende retailsector. In de afgelopen jaren hebben de supermarktketens hun eigen merken uniform gemaakt en nauwer aan hun eigen naam verbonden. Rewe was daarmee één van de eersten: anonieme merken zoals 'Today' en 'Salto' kregen voortaan gewoon de merknaam 'Rewe'. Maar wat de merkidentiteit van Rewe moest versterken, vormt nu een risico. Het paardenvleesschandaal bedreigt namelijk niet alleen het imago van een inwisselbaar, gezichtsloos eigen merk, maar ook de waarneming van de handelsketen in het algemeen. „De schade is duidelijk groter en moeilijker te herstellen dan bij de vroegere, vervangbare en zeer goedkope eigen merken", aldus Jörg Deppe van handelsadviesbureau BBE.
Met het bekend worden van het paardenvleesschandaal werden ook de deels avontuurlijke leveringsroutes van boerderij tot aan kant-en-klaar gerecht bekend. Het vlees was deels vanuit Roemenië via Cyprus en vervolgens via Frankrijk en Luxemburg naar de Duitse supermarkten onderweg. Rewe wil de daarmee verbonden onzekerheden nu voor de eigen merken afschaffen. De omschakeling begint bij de productie van die producten die uit de handel werden genomen omdat er paardenvlees in werd aangetroffen.