Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lege koelingen bij De Hôrster tuin wegens energiekosten

De stijgende energiekosten voor de AGF-detailhandel brengen ondernemers in problemen. Annemarie Litjens, eigenaresse van De Hôrster tuin, neemt een drastische maatregel en zet 2 koelingen uit. "Ook wij hebben te maken met extreem hoge energieprijzen en gestegen inkoopprijzen. Die kunnen en willen wij gewoonweg niet allemaal doorbelasten in onze verkoopprijzen. Wij geloven ook niet dat daar de oplossing zit. De oplossing zit in Den Haag", laat Annemarie weten.

Vorige week stuurde AVN, de branchevereniging voor AGF-detailhandel al een brandbrief naar Den Haag met de alarmerende boodschap dat het voortbestaan van de branche op de tocht staat door de extreme stijging van de energiekosten. De Hôrster tuin hoopt het op deze manier vol te kunnen houden. 

Oneerlijk
Annemarie (her)opende haar winkel midden in coronatijd, wat al voor een behoorlijke uitdaging zorgde. Nu staat het voortbestaan van de winkel op het spel. "Vanaf vandaag moet ik 2 koelingen gaan uitzetten om kosten te besparen en zullen mijn schappen in de winkel minder mooi vol liggen om derving te minimaliseren. De crisis wordt nu dus zichtbaar in de winkel. Ik heb het zo lang mogelijk proberen uit te stellen, maar heb helaas geen andere keuze meer.

Ik probeer ondanks alles positief te blijven en we zetten er met het hele team onze schouders eronder. Eerst de coronacrisis en nu een volgende crisis. Het blijft zo oneerlijk, want ook hier kunnen we helemaal niets aan doen. Laten we allemaal hopen dat er snel positievere vooruitzichten komen!"

Voor meer informatie:
De Hôrster Tuin Groente Fruit & meer
Kerkstraat 4a
Horst
T: 077 398 6768
[email protected] 
www.dehorstertuin.nl  
FB De Hôrster Tuin

 
 
Publicatiedatum: