Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gallicchio Frutta: "Toch zou typisch herfstweer de afzet nog doen stijgen"

Goede seizoensstart voor de Italiaanse Rojo Brillante kaki’s

De Italiaanse kaki's kennen geen slecht begin. De afgelopen week zijn de bestellingen gestaag blijven groeien. "We zijn twee weken geleden begonnen, maar we hebben al zo'n 130 ton verwerkt en verladen, vergeleken met de 30 in dezelfde periode van vorig jaar", zegt Francesca Gallicchio, directeur van Gallicchio Frutta, een Italiaans bedrijf dat van het Rojo Brillante ras zijn core business heeft gemaakt. "Het belooft een positief seizoen te worden, zowel op het vlak van de productie als de handel." 

Pallets op weg naar Sicilië

"Elke dag zenden we, eens de tannines uit de kaki’s zijn gehaald, 7 tot 12 pallets naar tientallen groothandelsmarkten en supermarktketens in Italië, maar ook naar landen zoals Tsjechië, Duitsland en Polen."

Het enige minpunt is het ongewoon warme weer dit najaar. "Het seizoen is eigenlijk begonnen met te hoge temperaturen. Dat beïnvloedt toch de consumptie. De aankoopfrequentie is niet hoog. Het seizoen zou nog beter zijn mochten we wat meer typisch herfstweer hebben en niet deze maxima van 27°C."

Francesca Gallicchio

"Op teeltniveau mogen we niet klagen. De opbrengsten zijn zeker hoger dan een jaar geleden. Toch zijn er partijen waar de ideale maten ontbreken om hogere prijzen te kunnen behalen. Op dit moment is het gemiddelde gewicht van het fruit dat we op de markt brengen tussen 260 en 280 gram, maar ik denk dat we binnen een paar weken gemakkelijk boven de 300 gram uitkomen."

Francesca verwacht een toename van de bestellingen rond Allerheiligen (1 november). "Meestal neemt de consumptie van kaki toe rond de herfstvakantie, ongeacht het weer. Midden deze week verwachten we dan ook een toename van de bestellingen met ruim 20% en de start van leveringen aan nieuwe supermarktketens en andere buitenlandse verkoopkanalen", besluit Francesca Gallicchio. 

Voor meer informatie:
Gallicchio Frutta
Via Piemonte n. 36/b
75020 Scanzano Jonico (MT) - Italië
Tel: +39 334 8121776 (Francesca)
[email protected]
gallicchiofrutta.com
Facebook-Gallicchiofrutta