Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tony Saglietto, Peruzzo:

"De Green Lemon Clementines zijn er straks speciaal voor de feestdagen"

Peruzzo, oorspronkelijk bekendheid verworven als druiventeler, probeert met het steeds weer uitbreiden van het assortiment met nieuwe en originele groenten en fruit regelmatig vernieuwend te zijn: na de Rossy Red Kiwi, de Calabrische Clementine, de Bo&Bon Meloen, de Lucas Oro Italia Druif en de Chocolate en Vanilla Sinaasappelen, onthult Peruzzo nu een uitbreiding in de vorm van de Lemon Green Clementine: een citrus die "zoetheid en zuurheid met elkaar combineert, ideaal voor de pittige feestdagen".

"Innovatie komt ook van onze borden"
Sinds drie jaar brengt de Peruzzo de Green Lemon Clementine op de markt. Het citrus wordt op duurzame wijze geteeld op het land van Sorrento, en is na de oogst 100% natuurlijk en onbehandeld. "Om dit ras bij een breder publiek bekend te maken, komt dit jaar 700 ton van deze originele clementines op de Franse markt.

"Bij Peruzzo willen we voldoen aan de verwachtingen van consumenten door hen steeds meer keuzemogelijkheden te bieden. Als het om clementines gaat, kent iedereen vooral de Corsicaanse en de Spaanse clementine. Wij hebben daarom besloten om met de Green Lemon Clementine een citrus aan te bieden die nergens anders te vinden is. Innovatie komt ook van onze borden" legt directeur van Peruzzo Tony Saglietto uit.

"Een product waar onze klanten unaniem over zijn"
Een gok die zijn vruchten lijkt af te werpen, want de feedback is nu al zeer positief. "Green Lemon Clementines zijn nicheproducten die een echt succes zijn, vooral in Rungis waar MG en Clément et Fils grote hoeveelheden van ons afnemen. In tegenstelling tot andere nicheproducten als vanillesinaasappelen, zijn de Green Lemon Clementines unaniem goedgekeurd en vragen de klanten zelfs om meer. Green Lemon Clementine is een vroege clementine, die vroeg wordt geteeld en vroeg rijpt. Green Lemon Clementines komen dus eerder dan de klassieke clementines in de schappen te liggen. Het citrus heeft verrassend genoeg een groene kleur, maar die heeft niets te maken met de rijpheid en de kleur van de clementine onder de schil. De smaak van Green Lemon Clementines is te vergelijken met die van een klassieke clementine met een meer citroenachtige/zure toets en een suikergehalte van een goed niveau. (Brix-waarde: 13°).

Hoewel de Green Lemon Clementines momenteel nicheproducten zijn, wordt verwacht dat er de komende jaren steeds meer van Green Lemon Clementines zullen worden geteeld. "De vraag naar dit specifieke ras groeit, dus we planten steeds meer aan. In het kader hiervan zijn we op zoek naar partnertelers in Italië. Onlangs nog hebben we daar een nieuwe partner gevonden met wie we nog twee hectare gaan beplanten."

De Green Lemon Clementines worden momenteel verhandeld voor
€ 3,29 euro per kg en zijn nu al verkrijgbaar in verschillende supermarkten en groentewinkels in Frankrijk. Eind november liggen ook de rode kiwi en de Calabrische clementine weer in de schappen.

Voor meer informatie: 
Tony Saglietto
Peruzzo 
Tel.: +33 (0)490 156 671

Publicatiedatum: