Het begin van het jaar 2023 betekent meteen ook het startschot van het seizoen van de Calinda. Tot begin juni kan de aardbei in de schappen worden gevonden. Special Fruit besliste om voor de zevende keer op rij de productie te verhogen. "Enkel en alleen omdat de zoete aardbei steeds meer klanten voor zich weet te winnen. We kunnen dit voorjaar dus uitkijken naar een volume dat ongeveer de 6 miljoen kilo zal benaderen."
"Calinda heeft haar kwaliteit en smaak ook te danken aan de regio waar ze verbouwd wordt. De planten groeien in uitstekende omstandigheden in 3 verschillende regio's in het Spaanse Huelva, om teeltrisico’s te spreiden", aldus het team van Special Fruit.
- De Doñana regio Almonte - El Rocío.
- Lucena-Moguer-Palos.
- De Westkust van Cartaya - Lepe.
Het jaarlijks onderzoek van Carmen Soria Navarro van IFAPA laat zien Calinda, vergeleken met andere Huelva variëteiten, naar voren komt als de meest gezonde variëteit. "Ze bevat het hoogste aantal vitamine C en anti-oxidanten. De aardbei bezit dus niet enkel een dieprode iconische vorm, een zoete, sappige smaak, maar blijkt nog eens supergezond te zijn. Ideaal voor de wintermaanden."
Voor meer informatie:
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer, België
+32 33 17 06 60
[email protected]
www.specialfruit.be