Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sven van der Windt, Gebr. van der Windt Transport:

"Dankzij onze focus op reefers kunnen klanten tot 's avonds bestellen voor levering de volgende ochtend"

Tholen - Waar veel transportbedrijven allerhande opdrachten oppakken is Gebr. van der Windt Transport uit Maasdijk altijd haar roots trouw gebleven. "Wij zijn helemaal gericht op de fruitimport met het transport van de reefers van de Rotterdamse haven naar de bekende veilingterreinen en industriegebieden in de regio", vertelt Sven van der Windt.

Het transportbedrijf in Maasdijk - niet te verwarren met de neven van Van der Windt Agri op hetzelfde Transportcentrum - werd in 1985 opgestart door tweelingbroers Nico en Aad van der Windt. In 2012 namen Sven en zijn broer Niels het bedrijf over. "Toen hadden we zes auto's, inmiddels zijn het er 24. Dat is nooit de wens geweest, maar zo is het gelopen. Het aantal klanten is niet eens zozeer toegenomen, maar de klanten zijn wel een stuk groter geworden."

"Ons specialisme is onze kracht. Onze klanten bestellen tot 's avonds voor levering de volgende ochtend. Dat kan, omdat we volledig ingericht zijn op het reefertransport. Dat is een hele andere planning dan de normale containers", vertelt Sven. "Tegelijkertijd moet je wel bij de pinken zijn, want het wordt ons met alle regels steeds lastiger gemaakt. Vroeger kon je alles vanaf de keukentafel regelen, maar lukraak voormeldingen doen is er nu bijvoorbeeld niet meer bij."

"We rijden door het hele land, maar bij veel AGF-bedrijven zijn de koelhuizen gecentreerd in de regio Zuid-Holland, dus het zijn voornamelijk korte ritjes. Ook hebben we de mogelijkheid om in Maasdijk reefers te koelen, zodat bedrijven eventuele 'demurrage kosten' in de haven voorkomen", vertelt Sven. Elektrisch rijden is vooralsnog geen ambitie van het bedrijf. "Onze klanten vragen er niet naar. Bovendien zijn onze zware ritten daar niet zo geschikt voor."

De toegenomen drugsproblematiek in de haven, gaat ook aan de chauffeurs van Van der Windt Logistiek niet voorbij. "Wij zitten precies waar het gespuis rondloopt, dus onze chauffeurs zien nog weleens wat gebeuren, maar bovenal hebben ze er last van als een kade weer eens wordt gesloten, dan staan ze om 4 uur 's ochtends weer een paar uur stil", constateert Sven.

Van een tekort aan chauffeurs heeft het transportbedrijf nog geen last. "Ik wil niet pochen, maar dat is tot nu toe geen probleem geweest. Het is specifiek werk en de chauffeurs moeten 's nachts hun bed uit, maar ze zijn zodoende ook wat eerder klaar en sommigen zijn daar juist wel fan van. Bovendien beschikken we met onze 4 Volvo's en 20 Scania's over het modernste materiaal om alle soorten containers te kunnen vervoeren."

Voor meer informatie:
Sven van der Windt
Gebr. Van der Windt Transport
Transportweg 31
2676 LM Maasdijk
Tel: 0174 540 640
[email protected]
www.vanderwindttransport.nl