Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruchtimport Hoffmann:

"Bereidwilligheid voor dure kwaliteitsmango is groot"

"Over twee tot drie weken zou het seizoen voor Peruaanse Kent-mango's ten einde moeten lopen," zegt Yannick Hoffmann, directeur van Fruchtimport Hoffmann op de groothandelsmarkt in Hannover. Hij begon ze in november te verkopen. "In de tussentijd waren er lichte problemen door de naar verhouding wat mindere oogst." Er waren ook problemen in de logistiek.


Bedrijfsleiders Yannick (links) en Helge Hoffmann

Peruaanse mango's presteren beter dan die uit Mexico/Brazilië
"Afhankelijk van het klimaat en de overeenkomstige oogstsituatie in de respectieve landen kopen we dan mango's uit Mexico en Brazilië en halen we ook fruit uit Ivoorkust. Maar we moeten benadrukken dat Peru de mooiste en naar onze mening de beste mango's levert", aldus Hoffmann. Mexico en Brazilië bieden ook Kent-mango's aan, maar die zijn niet te vergelijken met het Peruaanse fruit, zegt hij. "Gedurende ongeveer zes maanden bieden we de mango's uit Peru aan, waarna we in de zomermaanden ook veel regionale producten aanbieden, met de nadruk op zacht- en steenfruit. Dat is ook het moment waarop er geen al te grote vraag meer is naar producten als mango's."

Klanten zijn bereid meer te betalen voor goede mango's
Aan het begin van het seizoen verwachtte hij nog een vrij slechte ontwikkeling, wat echter niet uit bleek te komen: "De eenheidsprijs lag inmiddels tussen de 3,00 en 3,50 euro, soms zelfs hoger. Voor een kwaliteitsmango zijn klanten dus ook bereid een redelijk bedrag uit te geven. De ingevlogen mango's worden vooral verkocht aan weekmarkten en kleinere groente- en fruitwinkels en minder aan supermarkten. Deze laatste kiezen meestal voor fruit dat goedkoper is, omdat het per boot komt. Dat fruit hebben wij ook, maar onze klanten zijn meer geïnteresseerd in de duurdere goederen."

Hoffmann verkoopt de mango's vooral in Nedersaksen. Op zijn hoogtepunt kon de groothandelaar tot 150 dozen per week verkopen, wat neerkomt op ruwweg 1500-1800 stuks. "We verkopen de mango's meestal aan 12 stuks per doos van 6 kg, wat het merendeel van onze klanten koopt."

Hij beoordeelt de stemming op de groothandelsmarkt als "goed". "We hebben afscheid genomen van de Covid-periode, waarvan zowel wij als veel van onze collega's hebben geprofiteerd, qua verkoop. Alles is momenteel duur, waardoor veel klanten meer op hun budget letten en het af en toe zonder bepaalde producten stellen. Toch zijn we tevreden, hoewel ik natuurlijk alleen voor ons bedrijf kan spreken," zegt Hoffmann. "Enerzijds hebben we tijdens Covid meer verkocht, anderzijds hebben we meer klanten kunnen genereren. Gelukkig waren we niet gespecialiseerd in de horeca, want dan had alles heel anders kunnen lopen."

Voor meer informatie:
Yannick Hoffmann
Fruchtimport Hoffmann GmbH
Am Tönniesberg 16-18
Großmarkt Stand 95 – 97
30453 Hannover, Duitsland
Tel.: +49 511 2613738
[email protected]  
fruchtimporthoffmann.de 

Publicatiedatum: