Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Etienne Ruigewaard

"Kleurtjesbloemkool is een typisch product voor de mediterrane landen"

Tholen - Kleurtjesbloemkool kan het schap helemaal opfleuren en toch zul je dit in het oog springende product niet gauw in de Nederlandse supermarkten vinden. "De paarse, oranje en groene bloemkolen van eigen bodem die wij aanbieden, gaan via exporteurs vooral naar de Zuid-Europese retail", zegt Etienne Ruigewaard van de gelijknamige groothandel in bloemkool, broccoli, koolsoorten, peen, kroten en ijsbergsla uit Zwaagdijk-Oost.

"De Nederlandse retail pakt ze niet echt op, ook de romanesco trouwens niet. Dat zijn typisch producten die consumenten in de mediterrane landen bekoren. De smaak van de gekleurde bloemkolen is iets intenser dan het reguliere witte product, maar onderling merk je weinig verschil", legt Etienne uit.

Omdat het geen groot artikel is en het aanbod beperkt is, is de prijs ook redelijk stabiel. Dat is prettig voor teler en handelaar, maar anderzijds is volgens Etienne de teelt best moeilijk, veel lastiger dan die van witte bloemkool. "Het is een heel kwetsbaar product, vooral de paarse en oranje variant. En dat betekent dat het ook heel arbeidsintensief is. Je moet als teler heel onderlegd zijn."

90% wordt in maat 6 op de markt gebracht, 10% in maat 8. "We leggen van elke kleur twee stuks in een karton, maar ook kartons met eenzelfde kleur kan. Het mooie is ook dat hogere temperaturen weinig invloed hebben op de afzet", besluit Etienne, een van de weinige leveranciers in Nederland van dit toch wel exclusieve product.

Voor meer informatie:
Etienne Ruigewaard
Etienne Ruigewaard BV
Marktplein 14-16
1681 NS Zwaagdijk-Oost
Tel: +31 (0)228-567317
[email protected]
www.etienne-holland.nl