Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
16 juli kersenplukdag bij kersenbedrijf Schaepkens

"Kersen worden eindelijk verkocht voor de prijs die ze waard zijn"

Tholen - Bij kersenbedrijf Schaepkens in het Limburgse Klimmen is de tweede week van het kersenseizoen aangebroken. "De kersen lieten door het koude voorjaar even op zich wachten, maar gelukkig zijn we nu goed van start gegaan. We hebben wel wat vorstschade gehad in enkele rassen, waaronder ons topras Kordia, maar andere rassen zoals Regina hangen er weer wel goed bij", vertelt Brian Schaepkens.


Jo en Monica Schaepkens

De teler zet zijn kersen af richting FruitMasters in Geldermalsen en heeft daarnaast verkoop aan huis met een pop-up store op de eigen locatie. "De huisverkoop verloopt opvallend goed. Eigenlijk al sinds de coronapandemie zien we dat mensen meer op zoek gaan om direct producten bij de teler te betrekken. Wij hebben een grote partytent met een vitrine staan, waar we naast onze kersen ook kersenbier en zelfgemaakte kersenjam en kersenhoning verkopen."

De kersenprijzen liggen momenteel op een goed niveau. "We horen dat er voor de goede rassen zelfs wel 12-15 euro wordt betaald. Er was natuurlijk weinig aanbod op de markt en dat heeft geresulteerd in een goede vraag. De komende week zal de prijs bij een groter aanbod wel wat stabiliseren. Tegelijkertijd moet ik zeggen dat de kersen misschien eindelijk voor een prijs verkocht worden die ze waard zijn. De kostenstijgingen zijn fors en veel telers hebben de afgelopen jaren veel te laag ingezet met de prijszetting", aldus Brian.

Ook kwalitatief verloopt het seizoen volgens de teler goed. "We hebben niet al te superwarm weer en dat is goed, want anders worden de kersen te zacht. De smaak van alle rassen is goed en dan moeten de latere rassen met de hogere suikergehaltes nog komen. En dan hebben wij hier op de Limburgse loss-gronden nog extra gunstige grond om kersen te telen, want dat komt de smaak echt ten goede."

Voor iedereen die de Limburgse kersen wil proeven organiseert Schaepkens op zondag 16 juli een kersenplukdag waar bezoekers onder het concept 'all you can eat' voor een kleine vergoeding de boomgaard kunnen betreden en alle kersen kunnen proeven. Daarnaast kunnen bezoekers de komende zes weken nog in de pop-upstore terecht.

Voor meer informatie:
Kersenbedrijf Jo & Monica Schaepkens
Klimmenderstraat 106 (pop-upstore)
6343 AE Klimmen
+31 (0)45-4051359
[email protected]
www.kersenbedrijfschaepkens.nl