Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afrikaanse tropische groenten en fruit doen het goed op wereldmarkten

Africa Haven is een bedrijf gespecialiseerd in de import van Afrikaanse producten. Het distribueert de groenten en fruit uit Afrika in verschillende landen met Canada en de VS als belangrijkste markten. "Momenteel leveren we tropische en exotische groenten en fruit aan Canada, de VS, Europa en het Midden-Oosten", zegt Suzan Prima, voorzitster van het bedrijf uit Quebec, Canada.

Ze zegt dat ze de capaciteit hebben om hun export vanuit Afrika naar deze belangrijke markten meer dan te verviervoudigen, aangezien de vraag en de bestellingen vlug toenemen. "We exporteren momenteel verse groenten en fruit en droge producten zoals tropische granen naar Canada. Het volume bedraagt op dit moment ongeveer 10 ton verse en droge producten per week, maar we zien mogelijkheden voor een afzet van meer dan 120 ton verse groenten en fruit per maand", zegt Prima.

Africa Haven biedt het tropische fruit jaarrond aan dankzij de verschillende klimaattypes in de vele landen op het continent. "De meeste van onze partnerlanden in Afrika zijn gezegend met vier seizoenen, dus de meeste tropische groenten en fruit zijn het hele jaar door verkrijgbaar. We werken momenteel samen met kleinschalige telers in Oeganda, Kenia, Tanzania, Rwanda, Burundi, Congo en Malawi", legt Prima uit.

De producten die het bedrijf inkoopt en exporteert, zijn onder meer conventionele bananen en minibananen, antroewa, passiefruit, zoete aardappel en mango. Het bedrijf verkoopt ook kruiden in poedervorm zoals moringablad, kurkumawortel, zuurzak en guavebladpoeder.

Prima zegt dat Africa Haven de gespecialiseerde foodservice op de exportmarkten bedient. "Hierdoor bekomen we goede prijzen voor de residuvrije producten die vrijwel allemaal specialties zijn."

Voor meer informatie:
Suzan Prima
Africa Haven
Tel: +1 819 9685884 (Canada)
[email protected]
www.africahaven.com

Publicatiedatum: