Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oproep om bio-spinazie te oogsten wordt massaal gedeeld

Tholen - Vanavond kunnen mensen zich met emmers en een mesje melden bij Boerderij aan de Dijk in Nagele. De biologisch akkerbouwer plaatste een oproepje om biologische spinazie te komen oogsten. Door de droogte en hitte is de spinazie in de stress geraakt en gaan bloeien. Daardoor is het perceel van 6 hectare door de afnemer afgekeurd.

De teler is niet de enige die hier last van heeft. "Het is een heel lastig spinazieseizoen. Ik heb gehoord dat er meerdere percelen zijn afgekeurd helaas", vertelt Annemiek Vlaming.

Foto: Facebook Boerderij aan de Dijk

Afgekeurd
"Anderhalve week geleden zagen we dat een enkel plantje begon te bloeien, maar we hadden hoop dat het goed zou komen", vertelt Annemiek. "We wilden voor de oogst met de hand de bloemen er tussenuit halen. Maar de laatste week is het zo hard gegaan, we zagen steeds meer stengels en bloemen. Dinsdag heeft de afnemer gezegd: dit is te gek, dit kunnen we niet afzetten."

De volgende dag plaatste ze een oproepje op social media. Die werd door veel mensen opgepikt en massaal gedeeld. "Ik ben helemaal overdonderd. Ik word gebeld door kranten, tv en radio. We zijn heel benieuwd hoeveel mensen er vanavond komen."

Praktische informatie
Tussen 17.00 en 20.00 uur zijn mensen welkom om de spinazie te oogsten. Het bedrijf is te vinden aan Ketelmeerweg 3 in Nagele. Parkeren kan op het erf. De teler hanteert een richtprijs van 2,50 euro per emmer (met een inhoud van 2,5 kilo).

Voor meer informatie:
Boerderij aan de Dijk
www.annemiekvlaming.jimdo.com