Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Visser

"Kersen verkopen we voornamelijk op de markt, want grossiers en exporteurs vinden ze te duur"

Tholen - Het is een zeer extreem kersenjaar. Het aanbod is door het slechte groeiseizoen heel erg beperkt", vertelt Peter Visser. De eigenaar van de groothandel uit Krimpen aan den IJssel brengt het totale AGF-pakket aan de man richting grossiers en op de markt, maar heeft van de kersen een heuse specialiteit gemaakt. "Voor de grossiers en exporteurs zijn de kersen dit jaar te duur. We verkopen momenteel het meest op de markt.

"Het Hollandse seizoen begon al met tekorten, want Spaanse kersen waren er ook nauwelijks. We hebben zelfs kaskersen voor 16-17 euro per kilo verkocht, dus dat zijn wel wereldprijzen. Mensen willen toch kersen hebben, dus ze werden nog verkocht ook. Inmiddels liggen de prijzen van de Kordia's tussen de 6 en 7 euro, maar ook voor de andere soorten wordt nog 4,50-5,50 euro per kilo betaald."

"Liever heb ik een wat ruimer aanbod, maar voor nu hebben we er mee te doen. We hebben met Kordia nu wel superkersen tot onze beschikking. Misschien volgt er even een gaatje met de Regina's. De komende weken hebben we nog wel kersen te verkopen en dan kunnen we weer een heel apart seizoen afsluiten."

Voor meer informatie:
Groenten en Fruithandel P en G. Visser
Van Polanenweg 4
2924 LT Krimpen a/d IJssel
Tel: 0180-512767
[email protected]