Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regen lijkt de verspreiding van TR4 in biologische bananen in Peru te vergroten

In slechts twee maanden tijd is het aantal besmettingshaarden van Tropical Race 4 (TR4) gestegen van 137 naar 200 in verschillende teeltgebieden voor biologische bananen in Piura. Volgens bronnen in de sector zou het virus zich ook naar andere regio's in Peru kunnen verspreiden.

In de afgelopen maanden hebben grote hoeveelheden afvloeiend water uit de grond van biologische bananenplantages in Piura ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt. Het meest zorgwekkend is de toename van bronnen van Tropical Race 4 (TR4), die verwelking en dood van bananenplanten veroorzaakt en waarvoor momenteel geen behandeling bestaat.

In april meldde SENSA 137 TR4-uitbraken in gebieden in Quercótillo, Marcavelica en Salitral die besmet waren met deze schimmel. Omdat het heeft geregend en de grond is gedraineerd, heeft deze schimmel op de grond zich verspreid naar andere planten die symptomen hebben vertoond.

Naast TR4 zijn er nog andere belangrijke fytosanitaire problemen opgedoken bij bananen, waaronder de bacterie Erwinia amylovora of zachtrot, vlekken en Ceramide spp. In het geval van zachtrot gaat het bijvoorbeeld om een bacterie die al aanwezig was in het gebied en die is verergerd door de toename van de luchtvochtigheid.

Bron: nationworldnews.com

Publicatiedatum: