Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Turks kersenseizoen 'beter dan vorig jaar'

"De kersenprijzen staan nu op hun laagste punt"

Hoewel het Turkse kersenseizoen zijn uitdagingen heeft gehad, benadrukt Yigit Gokyigit, commercieel directeur bij Alanar, dat het in ieder geval een beter seizoen is dan vorig jaar. "Het is een erg uitdagend jaar. Toch denk ik dat het vorig jaar nog moeilijker was, zowel voor exporteurs als telers. De opbrengst was vorig jaar in veel regio's heel laag. Dit jaar deed het grootste probleem zich voor aan het begin van het seizoen, toen de prijzen erg hoog waren en de kwaliteit niet optimaal was."

Volgens Gokyigit sloeg Alanar met opzet het begin van het seizoen over. "We voorzagen de problemen van tevoren en begonnen daarom later aan ons kersenseizoen. Zo hebben we met opzet de eerste weken van het kersenseizoen gemist. Veel exporteurs begonnen echter vroeg aan het seizoen en kwamen van een kale reis terug. We hebben ondertussen al meer hoeveelheden geƫxporteerd dan vorig jaar. Ik denk dat we onze kersen nog een paar weken zullen blijven verzenden over de hele wereld."

Alanar oogst elk jaar meer kersen in de eigen boomgaarden. "We hebben enorm geĆÆnvesteerd in de aanplant sinds Alanar in 2018 werd overgenomen door Tekfen Holding. We oogsten nu al meer dan 500 ton in onze eigen boomgaarden in de regio's Afyon, Manisa en Canakkale, en dat volume zal de komende jaren toenemen tot 2.000 ton. We kopen ook kersen bij enkele grote telers en onze klanten zijn zeer tevreden dat ze kersen ontvangen van slechts een beperkt aantal telers. Alanar biedt niet alleen volledige traceerbaarheid, maar ook hoogwaardige Regina kersen aan haar klanten over de hele wereld."

Hoewel de prijzen momenteel op een dieptepunt in het seizoen liggen, verwacht Gokyigit dat ze binnen een paar dagen weer zullen aantrekken. "De prijscurve verandert over het algemeen niet in Turkije. Het begint op het hoogste punt, daalt dan halverwege het seizoen en begint weer toe te nemen wanneer het einde van het seizoen nadert. De prijzen zijn nu op hun laagste punt, dus we verwachten dat ze de komende dagen weer zullen stijgen en tegen het einde van het seizoen zal er weer meer vraag zijn. Het is van cruciaal belang om de kwaliteit op dit punt op hetzelfde niveau te houden. We hechten veel belang aan de kwaliteit. Onze geavanceerde Italiaanse kersensorteermachine stelt ons ook in staat om de best mogelijke kersen op de markt te leveren aan onze klanten", besluit hij.

Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Alanar
Mob: +90 549 804 87 56 (Turkije)
[email protected]
www.alanar.com.tr

Publicatiedatum: