Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SmartFresh viert 20-jarig bestaan

In 2003 werd SmartFresh™, een oplossing voor rijpingsbeheer, gelanceerd door AgroFresh. Het is een hulpmiddel voor het beheer van ethyleen na de oogst van groenten, fruit en bloemen. SmartFresh zet het rijpingsproces "on hold", zodat de verzachting en rijping van de producten veel langzamer plaatsvinden. Sindsdien heeft AgroFresh talloze wetenschappelijke en commerciële toepassingen van SmartFresh ontwikkeld om producten langer vers te houden.

In de afgelopen 20 jaar zijn telers en verpakkers gaan vertrouwen op de technologie van SmartFresh om de producten zo vers en kwaliteitsvol mogelijk aan consumenten over de hele wereld te leveren door de uitdagingen die van invloed zijn op de houdbaarheid van fruit het hoofd te bieden. SmartFresh biedt veerkracht en duurzaamheid aan bedrijven van elke omvang, uit alle fruitteeltregio's van de wereld, wat resulteert in een beter rendement op investeringen voor telers, verpakkers en retailers.

Dankzij jarenlange nauwe samenwerking met internationale onderzoekers, universiteiten en klanten – evenals een investering in zeven innovatiecentra en strategische partnerschappen wereldwijd – beschikt AgroFresh vandaag over uitgebreide kennis van kwaliteitsmanagement van groenten, fruit en bloemen. Het innovatieve team blijft de mogelijkheden uitbreiden door nieuwe productformaten van het SmartFresh Quality System aan te bieden voor meerdere gewassen en met toepassingen op het veld, in opslagruimtes en tijdens het transport.

Duncan Aust, Chief Technology Officer bij AgroFresh, houdt toezicht op onderzoek en ontwikkeling, regelgeving en externe innovatie. Hij legt uit waarom SmartFresh, de oorspronkelijke 1-MCP-technologie die een revolutie teweegbracht in de appelsector, zo'n positieve impact heeft gehad. "AgroFresh is er trots op samen te werken met telers en verpakkers om echt te begrijpen wat de behoeften en uitdagingen zijn, en dus ook kansen, om uiteindelijk de consument een betere ervaring te bieden," zegt Aust. "We werken graag nauw samen met de wetenschappers in ons eigen team, de wetenschappers binnen enkele van de grotere teelt- en verpakkingsbedrijven en individuele telers in de boomgaard."

De groeiregulator 1-Methylcyclopropeen (1-MCP) achter de SmartFresh-oplossingen werd bijna 30 jaar geleden, in 1994, ontdekt aan de North Carolina State University door biochemicus Edward Sisler en tuinder Sylvia Blankenship, waarmee nieuwe mogelijkheden werden gecreëerd voor de groente-, fruit- en bloemensector.

Gevraagd naar het op de markt brengen van de technologie en de langetermijnvisie van 1-MCP, had Blankenship verschillende inzichten te delen vanuit haar perspectief als tuinder. Ze kon alleen maar dromen van de impact die haar ontdekking heeft gehad. "Ik had nooit gedacht dat de impact zo groot zou zijn", zei Blankenship. "Mijn doel was vanaf het begin om de AGF-sector te helpen met een kwaliteitsproduct dat tijd en geld zou besparen."

Voor meer informatie:
Rochelle Ripp Schnadt
AgroFresh
[email protected]
agrofresh.com

Publicatiedatum: