Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel Duitse fruittelers stoppen

"Een teler die ons rode bessen leverde, ruimt alles op"

"Eén teler die ons tot nu toe rode bessen leverde, gaat zijn hele oogst ruimen vanwege de kosten. Van een andere teler hebben we gehoord dat hij de teelt van blauwe bessen volledig zal stopzetten," aldus Claudia Reich van Früchte Reich & Co. "Helaas wordt er geen rekening mee gehouden dat telers de kosten nauwelijks kunnen opbrengen door de stijging van het minimumloon en de elektriciteitskosten." Steeds meer telers houden ermee op. "Ongeveer twee jaar geleden zijn de eerste telers al gestopt met de teelt van aardbeien. Dit is niet in de laatste plaats te wijten aan het aankoopgedrag van retailers, die soms goedkoper, geïmporteerd fruit aanbieden, midden in het Duitse seizoen."

Claudia Reich

Het bedrijf biedt sinds juni blauwe bessen aan op de groothandelsmarkt in Stuttgart. "We kopen voornamelijk blauwe bessen uit Baden-Württemberg en zullen ze waarschijnlijk tot half september in ons assortiment hebben," zegt Reich. Vanwege de vakantie was de vraag vrij rustig, terwijl de prijs zich volgens de gebruikelijke lijnen ontwikkelde. "Voor de rest van het jaar werken we ook met geïmporteerde goederen die we op de groothandelsmarkt van andere handelaren krijgen, om ons assortiment op peil te kunnen houden. Sinds de pandemie verhandelen we het hele jaar door bessen."

De belangrijkste klanten van Früchte Reich zijn retailers, weekmarkten en kleine detailhandelszaken binnen een straal van 50 km. "We verkopen de blauwe bessen in houten kistjes van 10 x 500 g en in kartonnen dozen van 8 x 125 g. We bieden ook dozen van 16 x 125 g aan, maar daar is minder vraag naar."

Aan het begin van de zomer was er een lichte daling in kwaliteit door de hitte, maar over het algemeen was de kwaliteit bevredigend, zegt ze. De zoektocht naar vrachtwagenchauffeurs was een ander probleem. "We zijn al twee jaar op zoek naar chauffeurs. Maar zelfs via het arbeidsbureau heeft tot nu toe niemand zich aangemeld."

Voor meer informatie:
Claudia Reich
Früchte Reich GmbH & Co. KG
Großmarkt Stuttgart
Langwiesenweg 30
70327 Stuttgart, Duitsland
Tel.: +49 711/467446
[email protected]
www.fruechte-reich.de

Publicatiedatum: