Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verontreinigde watermeloenen uit supermarkt gehaald

Het Marokkaanse bureau voor voedselveiligheid (ONSSA) heeft de terugtrekking opgelegd van alle watermeloenproducten uit een Marjane supermarkt in de stad Agadir. Onderzoek van monsters van de watermeloenen toonde de aanwezigheid van giftige en schadelijke stoffen aan, waardoor de producten ongeschikt zijn voor consumptie.

Het hoofd van de afdeling Controle op Planten en Plantaardige Producten heeft de directeur van de levensmiddelenwinkel op de hoogte gebracht en gezegd: "Op 1/8/2023 zijn er watermeloen-monsters uit uw winkel genomen voor analyse. De resultaten van de analyse toonden de aanwezigheid aan van actieve stoffen die in Marokko niet zijn goedgekeurd. Het gaat om de werkzame stoffen Flonicamid en Triadimenol die aanwezig zijn in de monsters van de watermeloenen. Ik verzoek u daarom de verkoop van deze watermeloen te staken in afwachting van verder onderzoek en de traceerbaarheid van deze partij en de nog in voorraad zijnde hoeveelheden aan ONSSA ter beschikking te stellen."

Het nieuws kwam een maand nadat 60 mensen een voedselvergiftiging hadden opgelopen door seizoensfruit in de stad Sidi Bennour. De lokale autoriteiten maakten echter niet bekend wat voor soort seizoensfruit de gedupeerden hadden gegeten.

Bron: moroccoworldnews.com

Publicatiedatum: