Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paddenstoelensector reageert op verwijt

"Australische commerciële paddenstoelenteeltbedrijven zijn veilig"

Volgens de Australische paddenstoelensector is het 'absoluut onmogelijk' dat een teler giftige paddenstoelen produceert. Alle gangbare champignonkwekerijen en exotische paddenstoelenteeltbedrijven werken volgens de hoogste veiligheidsnormen en er is geen kans dat giftige paddenstoelensoorten in de winkels terechtkomen.

De sector verdedigt haar normen voor de toeleveringsketen nadat een vrouw die in Leongatha een dodelijke lunch met vermoedelijk giftige paddenstoelen bereidde, de politie vertelde dat de paddenstoelen gekocht waren en niet verzameld.

Erin Patterson vertelde de politie dat de paddenstoelen die ze gebruikte in het gerecht beef Wellington dat ze op 29 juli aan haar lunchgasten voorschotelde, een mengsel waren van champignons uit een grote supermarkt en gedroogde champignons uit een Aziatische kruidenierszaak in Melbourne. Drie van de vier gasten zijn overleden, de vierde ligt nog steeds in kritieke toestand.

Omdat de paddenstoelensector elk jaar groeit, zei Georgia Beattie, vicevoorzitter van de Australian Mushroom Growers Association, dat producenten geen risico's namen met de volksgezondheid. "Het is absoluut onmogelijk om een giftige paddenstoel te kweken in een Australische Agaricus bisporus commerciƫle teeltbedrijven," zei mevrouw Beattie, verwijzend naar de meest gekweekte soort eetbare paddenstoel. "We zorgen ervoor dat elke stap in ons kweekproces voldoet aan een bepaalde certificering en gezondheids- en veiligheidsnormen. Als je wilt weten of het veilig is, kijk dan naar het Australian-grown logo."

Bron: abc.net.au

Publicatiedatum: