Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Commissionair Patrick Langeslag tegenwoordig met twee bussen naar Mechelen

"Aardbeien zijn sinds afgelopen week spotgoedkoop"

Tholen - In december vorig jaar maakte Patrick Langeslag zijn comeback als commissionair in de Belgische veilingbanken. Ruim een half jaar later gaan de zaken boven verwachting. "Dit had ik in m'n stoutste dromen niet verwacht. Ook mijn vrouw is volledig in de zaak gekomen. We rijden tegenwoordig met twee bussen van Middelburg naar Mechelen."

Twee dagen per week gaat Patrick zelf naar Mechelen, de andere dagen klokt hij vanaf thuis mee. "Vanaf april heeft de handel echt een vlucht genomen. Ik zit nu al aan mijn begroting die ik voor het hele jaar had gemaakt", vertelt Patrick, die in België handel inkoopt voor Nederlandse franchise-supermarkten die 40% van het AGF-assortiment zelf mogen bijkopen, groot- en markthandelaren. "Iedere maand komen er wel één of twee klantjes bij."

Momenteel is het vooral aardbeien wat de klok slaat. "Sinds vorige week is die markt in elkaar gezakt naar een spotgoedkoopniveau. Drie weken terug waren ze nog vijf keer zo duur", aldus Patrick. "Maar het voordeel is dat er nu wel omloopsnelheid in zit. De bussen zitten afgeladen vol met aardbeien. De producties vallen nu even samen, omdat de tweede pluk in de kas is gestart. Met een week of twee zal het aanbod wel weer minder worden", verwacht de commissionair.

"Verder zijn de zachtfruitprijzen vrij stabiel. Zo liggen de prijzen van de rode bessen tussen de 1,30-1,40 euro, voor frambozen betaal je 1,30 euro en de bramen worden voor 1 euro geveild. De prijs van komkommers lag van de week rond de 20 cent, maar is inmiddels wat opgelopen. Bij de tomaten komt met een week of twee de belichte teelt erbij, dus dat zal ook wat prijsdruk geven. Trostomaten worden nu verkocht voor 60-70 cent en losse voor 40-50 cent. Al met al is het allemaal niet al te duur, maar ook niet extreem goedkoop voor de tijd van het jaar."

Voor meer informatie:
Patrick Langeslag
Inkoop.AGF
Mob: +31 (0)6 10920961
[email protected]