Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Praktisch geen sinaasappelen meer in de Algarve

De Algarve is verantwoordelijk voor 90% van de Portugese sinaasappelteelt. Sinaasappelbomen hebben veel water nodig (veel meer dan bijvoorbeeld avocado's) en met de droogte afgelopen seizoen is dat bijna onmogelijk geweest. Wat de bomen dit jaar aan sinaasappelen hebben opgebracht is over het algemeen kleiner, minder in aantal en zeker niet zo sappig.

Telers verklaarden dat ze 'nog nooit zoiets hebben meegemaakt': een zomer met zoveel dagen hitte, een winter met zo weinig regen en dan de bijkomende frustratie van verminderde watertoevoer voor irrigatiedoeleinden, strengere controles op het gebruik van waterputten en nog veel meer.

Normaal gesproken kunnen leveranciers zich tot eind september bevoorraden met sinaasappels. Maar het cumulatieve resultaat van zoveel tegenslag is dat er sinds eind juli "praktisch geen sinaasappels meer zijn in de Algarve".

Ook de import is gedaald als gevolg van "de daling van de Afrikaanse sinaasappeloogst en de fytosanitaire beperkingen opgelegd door de Europese Unie". Zonder alternatieven leidt de schaarste op de markt tot prijsstijgingen. Leveranciers hebben de prijzen zien verdrievoudigen en daarom zal je, als je zin hebt in een lekker koel glas vers sinaasappelsap, waarschijnlijk verrast zijn door de prijs.

Bron: portugalresident.com

Publicatiedatum: