Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zwitserse aardappelsector verkeert in crisis

"Er zijn al telers die afscheid nemen van de aardappelteelt"

De Zwitserse aardappelsector verwacht dit jaar een zwakke oogst. Eerst zorgde het natte voorjaar voor problemen bij het poten, nu gooien de hittedagen roet in het eten voor de aardappeltelers. Als gevolg daarvan is de oogst laat dit jaar. "Ook voor de klanten en de retail is dit een bijzonder jaar", zegt Ruedi Fischer, voorzitter van de Aardappeltelersvereniging, tegen SRF. "We moesten de laatste weken en maanden extra importeren. Dit is iets wat we normaal gesproken niet zien in deze tijd."

Dit is al het derde slechte seizoen op rij. Ruedi Fischer zegt dat in de branche langzaam het geduld opraakt. "Ik ken verschillende telers die het risico niet langer willen nemen en de aardappelteelt vaarwel zeggen. Als sector moeten we nadenken over hoe we de bereidheid om te telen hoog kunnen houden", zegt Fischer. Want anders ziet het er slecht uit voor Zwitserse aardappelen.

Voor meer informatie:
www.kartoffelproduzenten.ch

Publicatiedatum: