Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Iraanse fruitexporteurs accepteren al betalingen in Russische roebel en Chinese yuan"

Tijdens de 15e sessie van de BRICS in augustus in Johannesburg kondigde de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa aan dat zes landen - Argentinië, Egypte, Ethiopië, Saudi-Arabië, Iran en de Verenigde Arabische Emiraten - zijn uitgenodigd om lid te worden van de BRICS, met volledig lidmaatschap vanaf 1 januari 2024. De aankondiging werd met opluchting begroet door Iraanse exporteurs, een land dat al tientallen jaren gebukt gaat onder economische sancties.

De toetreding tot economische blokken is van vitaal belang voor Iran, nu de sancties de internationale handel van Iran verstikken. Hadi Mirzaei, een Iraanse exporteur: "Het is goed nieuws voor ons dat Iran is toegetreden tot de BRICS, maar het zal zeker tijd kosten voordat we de vruchten ervan zien. Sancties beperken de markten voor Iraanse exporteurs en dwingen ons om handel te drijven met buurlanden. Dit brengt ons ook in een zwakke onderhandelingspositie, met steeds ongunstigere prijzen en riskante betalingsvoorwaarden voor exporteurs. Aansluiting bij de BRICS is een grote stap in de goede richting."

"Iran accepteert al betalingen in Russische roebels en Chinese yuan voor een deel van zijn agri-export," legt Mirzaei uit, "maar het niet-dollar valutasysteem moet worden versterkt en geïntegreerd. Momenteel kan slechts één bank in China of Rusland overschrijvingen doen naar Iraanse banken. Daarom is dit nieuws bijzonder bevredigend voor ons."

"Het gebrek aan een banknetwerk onder de sancties is de grootste belemmering voor de Iraanse export," concludeert Mirzaei, "we passen ons hieraan aan, maar niet zonder het risico dat kwaadwillenden of valse klanten misbruik maken van de situatie."

Voor meer informatie:
Hadi Mirzaei
Darya Noosh Payab Trading
Tel: +989352243937
[email protected] / [email protected]

Publicatiedatum: