Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanse studie: kentjoer heeft mogelijk kankerwerende eigenschappen

De Kaempferia galanga L. (kentjoer) is een tropische plant van de gemberfamilie die vooral in Indonesiƫ en andere Zuidoost-Aziatische landen wordt gekweekt. Onderzoekers van de Osaka Metropolitan University hebben veelbelovende aanwijzingen gevonden dat kentjoer een kankerbestrijdende werking heeft. Onder leiding van universitair hoofddocent Akiko Kojima van de Graduate School of Human Life and Ecology toonden de onderzoekers aan dat kentjoer-extract en zijn belangrijkste werkzame bestanddeel, ethyl p-methoxycinnamaat, de groei van kankercellen op cel- en dierniveau aanzienlijk onderdrukten.

Hoewel eerdere onderzoeken naar EMC aangaven dat het kanker zou kunnen bestrijden door de expressie van de mitochondriale transcriptiefactor A (TFAM), die in verband wordt gebracht met de proliferatie van kankercellen, te verminderen, bleef het exacte mechanisme tot nu toe onduidelijk. Professor Kojima: "De resultaten van dit onderzoek bevestigen de antikankereffecten van kentjoerextract en zijn belangrijkste actieve ingrediƫnt, EMC. Er wordt sterk verwacht dat TFAM in de toekomst een nieuwe marker voor antikankereffecten zal worden naarmate het onderzoek op aanverwante gebieden vordert."

Bron: omu.ac.jp

Publicatiedatum: