Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl opent grootste distributiecentrum ter wereld

Aldi viert de 1e verjaardag van het nieuwe duurzame inkoopmodel voor bananen
Sinds 2022 heeft de Aldi South Group de manier waarop bananen worden ingekocht en hoe het partnerschap in de hele toeleveringsketen wordt beleefd volledig veranderd, in een poging die wordt beschouwd als een best practice voor de sector.
Bron: cr.aldisouthgroup.com

Roemenië: Carrefour-klanten kunnen plastic flessen inruilen voor groenten en fruit
Carrefour Roemenië heeft de vijfde en laatste editie van zijn Plata cu PET (Payment by PET)-initiatief in gang gezet om mensen aan te moedigen meer te recyclen. De campagne begon op 1 september en eindigt op 24 november. Als onderdeel van deze campagne kunnen klanten plastic en glazen flessen of aluminium blikjes inruilen voor verse groenten en fruit.
Bron: romania-insider.com

België: Gerenoveerde Spar Colruyt Group in Tielt-Winge heropent op 7 september
Op 7 september gaat de gerenoveerde Spar Colruyt Group-winkel in het centrum van Tielt-Winge weer open. Naast nieuwe, ruimere wandkoelkasten heeft Spar Tielt-Winge nu ook een grotere groenten- en fruitafdeling.
Bron: press.colruytgroup.com

VK: Ocado en Beano brengen komisch kookboek uit om voedselverspilling tegen te gaan
Ocado heeft samen met Beano het allereerste stripkookboek uitgebracht om gezinnen te helpen voedselverspilling tegen te gaan. Het kookboek is vanaf 27 september zowel gedrukt als online verkrijgbaar via de oktobereditie van Ocado Life. Elk recept maakt gebruik van enkele van de meest verspilde huishoudelijke voedingsmiddelen, zoals bananen en brood, om ervoor te zorgen dat de eerste levensbehoeften langer meegaan.
Bron: grocerygazette.co.uk

Augustus in Estse supermarkten: Prijzen blijven stijgen ten opzichte van vorig jaar
Volgens cijfers van het Estse Instituut voor Economisch Onderzoek (EKI) zijn de groentenprijzen tussen juli en augustus aanzienlijk gedaald. De prijs van wortelen daalde in die maand met 45% tot € 0,77 per kg, terwijl de prijzen van importtomaten met 30% daalden en die van uien met 28%. De prijzen van kool en binnenlandse komkommers daalden ook met een kwart op maandbasis, terwijl de prijs van importkomkommers met 16% daalde. Op jaarbasis daalden alleen in augustus de komkommerprijzen, waarbij binnenlandse komkommers daalden van € 3,11 naar € 2,81 per kg en importkomkommers van € 2,28 naar
€ 1,85. Andere groenteprijzen stegen zelfs op jaarbasis, waarbij de uien- en wortelprijzen het sterkst stegen met respectievelijk 97% en 47% tot €1,30 en €1,52 per kg. Het grote verschil tussen de prijzen van wortelen in bulk en verpakte wortelen bleef ook bestaan: supermarkten rekenden € 2,27 per kg voor verpakte wortelen, een stijging van 54% op jaarbasis, en slechts € 0,77 per kg voor wortelen in bulk, een stijging van 33% op jaarbasis. Ondertussen stegen de aardappelprijzen in augustus met 12% op jaarbasis, kool met 25% op jaarbasis, importtomaten met 26% en importappelen met 11% op jaarbasis.
Bron: news.err.ee

Noorwegen: Norgesgruppen ziet winst in eerste helft licht dalen
Retailer Norgesgruppen heeft een operationele winst van € 143,1 mln in de eerste helft van het boekjaar gerapporteerd, een daling ten opzichte van € 145,2 mln in dezelfde periode vorig jaar.
Bron: esmmagazine.com

Mere richt zich op Oost-Europa
Ondanks een mislukt offensief in West-Europa geeft hard discounter Mere zijn internationale uitbreidingsplannen niet op: de focus ligt nu op Oost-Europese landen zoals Servië en Litouwen.
Bron: retaildetail.eu

Lidl's grootste distributiecentrum ter wereld opent zijn deuren in Luton na investering van € 349 mln
Lidl heeft zijn grootste regionale distributiecentrum (RDC) ter wereld geopend. De discounter blijft zijn infrastructuur versterken om tegemoet te komen aan het groeiende aantal klanten. Met een oppervlakte van 111.483 m2 en een lengte van een halve kilometer zal het 150 winkels bedienen en 1500 banen creëren, bijna drie keer zoveel als enig ander distributiecentrum van Lidl GB. Het is het grootste bouwproject van Lidl tot nu toe. Het distributiecentrum zal als eerste geautomatiseerd worden, waardoor nog meer banen worden gecreëerd.
Bron: corporate.lidl.co.uk

Publicatiedatum: