Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi verlaagt prijzen van 55 agf-producten

De helft van de Tsjechen eet niet één portie groenten of fruit per dag
Volgens Eurostat eet bijna de helft van de Tsjechen niet de aanbevolen dagelijkse porties groenten en fruit. Slechts 8% eet dagelijks minstens vijf porties. Dit is zorgwekkend omdat slechte voeding verantwoordelijk is voor bijna een kwart van de Tsjechische sterfgevallen per jaar, zei het Staatsinstituut voor Gezondheid in een rapport.
Bron: expats.cz

VK: Teler uit Cornwall geprezen voor doneren 400 ton overtollige producten
Een teler in Cornwall is geprezen voor het doneren van bijna 400 ton overtollige producten aan een liefdadigheidsinstelling voor voedselverspilling, wat resulteert in genoeg producten voor iets minder dan een miljoen maaltijden. Southern England Farms (SEF), gevestigd in Hayle, begon in 2019 met het doneren van zijn groenteoverschotten aan het 'Surplus with Purpose'-programma van FareShare. Nu werkt mede-eigenaar Jane Richards, samen met haar ruim 400 plukkers, samen met de liefdadigheidsinstelling om ervoor te zorgen dat overtollige groenten nooit verloren gaan. Haar bedrijven, die meer dan 2630 ha beslaan, zijn een belangrijke groenteleverancier voor verschillende grote retailers in het Verenigd Koninkrijk.
Bron: farminguk.com

Deliveroo en Gopuff gaan samenwerken om boodschappen in het Verenigd Koninkrijk te bezorgen
Deliveroo is een samenwerking aangegaan met instant commerce bedrijf Gopuff om het aanbod van bezorging van boodschappen in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden. Meer dan 3.000 dagelijkse benodigdheden van Gopuff, zoals AGF, frisdrank en huishoudelijke artikelen worden toegevoegd aan de website van Deliveroo, waarbij klanten de boodschappen in slechts 20 minuten kunnen ontvangen.
Bron: grocerygazette.co.uk

Italië: Esselunga opent haar vierde supermarkt in Rome
Esselunga heeft een nieuwe supermarkt in Rome geopend, waarmee het totaal aantal winkels van Esselunga in de hoofdstad op vier komt. De ingang van de supermarkt komt uit op de groente- en fruitafdeling met losse en verpakte producten.
Bron: esmmagazine.com

Voedselsysteemexpert: "We moeten proteïne drastisch verhogen"
Jack Bobo, directeur van het Food Systems Institute aan de Universiteit van Nottingham: "We hebben nooit de hoeveelheid groenten en fruit gegeten die we zouden moeten eten. Niet omdat we meer plantaardige voeding zouden moeten gebruiken, maar omdat we meer groenten en fruit nodig hebben."
Bron: agriland.ie

Waitrose en Aldi verlagen meer prijzen nu de voedselinflatie in Groot-Brittannië verbetert
Waitrose verklaarde dat het deze week de prijzen van nog eens 250 producten met gemiddeld 10% zou verlagen, terwijl discounter Aldi liet weten de prijzen van 55 groente- en fruitproducten met gemiddeld 11% te verlagen. Waitrose, onderdeel van het John Lewis Partnership dat in handen is van werknemers, zei dat de prijsverlagingen, de derde dit jaar, betrekking zouden hebben op artikelen zoals pasta, hele kippen, worstjes en aardappelen.
Bron: reuters.com

VK: Morrisons en Motor Fuel Group in gesprek over tankstationdeal van € 2,3 mld
De supermarktketen Morrisons is in gesprek over een deal van € 2,3 mld om een van de grootste Britse tankstations van de hand te doen. Sky News heeft vernomen dat de supermarktketen besprekingen is begonnen met Motor Fuel Group (MFG) over een deal, waarbij een akkoord in de herfst mogelijk is.
Bron: news.sky.com

Frankrijk: Carrefour begint plantaardige onderneming met grote foodbedrijven
Een groep levensmiddelenfabrikanten, waaronder Unilever en Danone, werkt samen met Carrefour om de verkoop van plantaardige producten te stimuleren. De Franse retailer heeft zich ten doel gesteld om tegen die tijd in Europa € 500 mln aan plantaardige proteïneproducten af te zetten, een stijging van 65% in 2022. De andere vijf fabrikanten die deel zullen uitmaken van de "coalitie" zijn Bel, Andros, Bonduelle, Nutrition & Santé en Savencia.
Bron: just-food.com

Publicatiedatum: