Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaanse citrussector rondt export naar EU af

De Citrus Growers' Association of South Africa (CGA) en het Fresh Produce Exporters' Forum (FPEF) kondigen de afronding aan van de Zuid-Afrikaanse sinaasappelexport naar Europa voor 2023. Vrijdag 15 september is de laatste inspectiedag voor sinaasappelen die vanuit Zuid-Afrika naar Europa worden geƫxporteerd, met uitzondering van de export vanuit de provincies West- en Noord-Kaap.

Volgens een verklaring van Deon Joubert, speciaal vertegenwoordiger van het CGA voor markttoegang en EU-zaken, "loopt het Zuid-Afrikaanse citrusseizoen in Europa rond 15 oktober af, waardoor zendingen van goedgekeurde sinaasappelen die in omloop zijn voldoende tijd hebben om hun bestemming in Europa te bereiken".

"Dankzij de aankondiging van de CGA en FPEF kan ook het noordelijk halfrond profiteren van de huidige uitstekende marktomstandigheden. In het kader van de groeiende samenwerking met Europese citrusproducenten, met name in Spanje, draagt de Zuid-Afrikaanse sector nu de afhandeling van de vraag naar citrus aan het noordelijk halfrond over."

"Wereldwijd, ook in Europa, tonen consumenten een uitzonderlijke interesse voor Zuid-Afrikaans citrus. Het is de Zuid-Afrikaanse citrussector dit jaar niet gelukt om aan de vraag van alle Europese sinaasappelconsumenten te kunnen voldoen."

"Gezien de uitdagingen waar de telers in het seizoen 2023 voor staan, waaronder aanhoudende loadshedding, ongewone weersomstandigheden en logistieke druk in havens en op het spoor, willen de CGA en FPEF de telers, exporteurs en andere spelers in de sector bedanken voor hun voortdurende productiviteit en inzet voor een bedrijfstak die 140.000 mensen in hun levensonderhoud voorziet."

Voor meer informatie:
Deon Joubert
Citrus Growers' Association of South Africa
[email protected]
www.cga.co.za

Publicatiedatum: