Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Mogelijk tekort maïs door gebrek aan regen"

Er is onvoldoende regen in India gevallen vertelt Samir Singh van de Indiase AGF-exporteur Mersel Foods. Hij stelt dat dit voor maïs in vergelijking met vorig seizoen tot bevoorradingsproblemen kan leiden. "Maïs wordt in verschillende deelstaten van India het hele jaar door geteeld. In Maharashtra, waar ons bedrijf actief is, begint het hoogseizoen halverwege augustus en het loopt door tot eind april. De belangrijkste maïsrassen die in Maharashtra worden geteeld zijn Sugar 75 en Mithas. Het is dit seizoen niet helemaal van een leien dakje gegaan, omdat er tot nu toe te weinig regen in de maïsregio's van Maharashtra is gevallen. Als we kijken naar het huidige moessonseizoen zal er in vergelijking met het vorige seizoen een tekort in het aanbod zijn."

Naast de weersproblemen hebben maïstelers ook problemen met de kosten die aanzienlijk stijgen, legt Singh uit. "Er zijn verschillende uitdagingen geweest als het gaat om de maïsteelt. Ten eerste hebben we te maken met een onregelmatig klimaat en een droge moesson heeft geleid tot een situatie die lijkt op droogte in de gebieden waar maïs wordt geteeld. Daarnaast hebben de gestegen teeltkosten, zoals gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest, het voor telers moeilijk gemaakt."

Omdat er dit seizoen geen overvloedig aanbod van maïs is zou de prijs kunnen stijgen, aldus Singh. "Aangezien het seizoen net is begonnen, hopen we op een goed seizoen, mits het regent in de laatste fase van de moesson. Ons product wordt in de EU-landen zeer goed geaccepteerd. In sommige landen geniet het zelfs de voorkeur vanwege zijn kleur, zoetheid en smaak. De schaarste van het product dit seizoen zou in de toekomst wel eens tot een prijsstijging kunnen leiden."

"We bewerken onze maïs met behulp van retortechnologie, waardoor we de versheid, smaak en voedingswaarden kunnen behouden en de houdbaarheid van het product kunnen verlengen tot 18 maanden zonder gebruik van conserveringsmiddelen. Dit product is een perfecte, gezonde en kant-en-klare snack, die op grote schaal in gegrilde vorm en samen met andere gerechten wordt gegeten," besluit Singh.

Voor meer informatie:
Samir Singh
Mersel Foods Pvt. Ltd.
Tel.: +371 29516075
[email protected]
www.merselfoods.com