Tholen - Horecaminnend Nederland kon deze week weer haar lol op tijdens de 10e editie van Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Ruim 500 exposanten en 18.559 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Rotterdam Ahoy, waarmee het eerdere record in 2022 met 16.757 bezoekers is verslagen. Wij maakten weer een fotoreportage van de AGF-gerelateerde standhouders op de beurs.
Vanaf linksboven met de klok mee: Halls, Smit's Uien, Van Gelder en Rungis
Zo stond dit jaar Garlic Solutions voor het eerst op de Gastvrij. Ook Soupy had een complete nieuwe lijn aan soepen ontwikkeld. Schulp had een nieuwe druivensap ontwikkeld van drie verschillende soorten druiven. Deze werd dan ook geïntroduceerd op de beurs. McCain liet de bezoekers proeven van Veggies Fries. Ook viel het op dat er nieuwe producten blijven komen om een gezonde snack op tafel te zetten. Zo werd de Bieterbal als alternatief voor de rundvlees bitterbal gepresenteerd. Bresc introduceerde de nieuwe Aglio e peperoncini’. Je hoeft hier alleen pasta aan toe te voegen en het gerecht is klaar. Gemene deler lijkt wel dat de gerechten zonder vlees het nieuwe normaal zijn geworden.
Over de beurs zelf waren de standhouders enthousiast. Het was de grootste editie sinds het ontstaan van Gastvrij Rotterdam in 2013. Het aantal standhouders uit de AGF-sector was vergelijkbaar met andere jaren. Robert Melaard, managing director van Gastvrij Rotterdam: “Tien jaar geleden, bij de start van onze allereerste editie samen met onze Founding Partners, had ik nooit durven dromen dat we binnen een decennium zo’n toonaangevend platform zouden zijn binnen de sector. Het feit dat zoveel professionals de tijd hebben genomen om de vakbeurs bij te wonen, bevestigt dit. Als ik nu om me heen kijk, zie ik een buitengewoon positieve sfeer en uitgebreid aanbod aan food en non-food leveranciers.”