Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bertus Schipper, Zoutewelle:

"Lager aanbod Spaanse en Griekse druiven komt afzet ten goede"

Tholen - De druivenmarkt mag zich vooralsnog verheugen in een redelijke vraag, maar het houdt ook niets over, zo vertelt Bertus Schipper van Zoutewelle uit Ridderkerk. "Spanje heeft door de warmte en Griekenland door de regen minder druiven beschikbaar. Voor de marktsituatie is dat maar goed ook, want anders was de verkoop nog een stuk lastiger verlopen."

"Italië stuurt voldoende druiven. De pitloze variëteiten hobbelen nog wat makkelijker de deur uit. Voor de druiven met pit ben je toch voornamelijk aangewezen op de etnische klantenkring en daarbuiten is de afzet beperkt. Prijzen voor druiven met pit liggen door de bank genomen op een niveau rond de 2 euro per kilo. Voor de pitloze druiven wordt, afhankelijk van de kleur, 2,15 - 2,20 euro per kilo betaald. Al met al zijn de prijzen niet dramatisch, maar de verkoop is maar heel kalm."

Zoutewelle biedt momenteel de witte Italia-, de zwarte Palieri- en de rode Red Globe-druiven met pit aan, aangevuld met een breed assortiment pitloze druiven. "We verwachten wel dat de vraag naar goede Italiaanse druiven richting het einde van de maand toe zal nemen. Het Spaanse seizoen zal snel voorbij zijn en ook Griekenland heeft geen grote volumes meer beschikbaar, dat biedt potentie voor de vraag en prijs van de Italiaanse druiven", aldus de importeur.

Bovendien laten de eerste overzeese druiven op zich wachten, nu Brazilië profiteert van een goede vraag vanuit de Verenigde Staten als gevolg van een lagere productie van de Californische druiven, waardoor Brazilië minder naar de Europese markt stuurt", aldus Bertus. "Gelukkig verloopt het Italiaanse seizoen kwalitatief goed. Andere jaren gaan we nog weleens door tot eind november of zelfs begin december, maar ik verwacht dat nu het seizoen medio november een eind gebeurd is."



Zoutewelle is standhouder op de Fruit Attraction in Madrid: Hal 6 - C-10.

Voor meer informatie:
Bertus Schipper
Zoutewelle
Handelsweg 140
2988 DC Ridderkerk
+31 (0)180 642364
[email protected]
www.zoutewelle.com