Knoflookliefhebbers weten dat dit pittige ingrediënt, hoewel het veel anders flauwe gerechten een bijzondere smaak geeft, ook een slechte adem kan veroorzaken. Onderzoekers aan de Ohio State University hebben echter ontdekt dat het eten van yoghurt de beste manier is om van de hardnekkige geur af te komen. Blijkbaar neutraliseren de eiwitten in volle melkyoghurt de knoflookgeur en werken ze tegen de zwavelverbindingen die deze veroorzaken.
De onderzoekers, die de studie publiceerden in het tijdschrift Molecules, ontdekten dat yoghurt het meest effectief is tegen knoflookadem wanneer het kort na een maaltijd met knoflook wordt geconsumeerd. Ze ontdekten dat yoghurt de belangrijkste knoflookverbindingen die geur veroorzaken met 99 procent vermindert.
Dr. Sheryl Barringer, een van de hoofdauteurs van de studie en professor in voedselwetenschap en -technologie aan de Ohio State University in de Verenigde Staten, heeft ook andere voedingsmiddelen onderzocht om te zien of ze kunnen leiden tot een frissere adem. Het blijkt dat ook salade, appelen, melk en munt de knoflookadem verminderen.
Bron: greekcitytimes.com