Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorzichtige behandeling en weging van trostomaten en druiven

Het Italiaanse Zetapack heeft een machine die trostomaten en druiven uiterst voorzichtig sorteert en weegt op Fruit Attraction aan het beurspubliek laten zien.

"We weten heel goed hoe belangrijk het is om bepaalde producten zorgvuldig te behandelen", zeggen Nicola Antoniacci en Arianna Zammarchi, vertegenwoordigers van Zetapack. "Onze nieuwste weger legt een maximaal respect voor het product aan de dag."

"Het verpakken van cherry trostomaten is altijd een duur en langzaam proces geweest", aldus Antoniacci. "In de meeste gevallen staan de operators elk voor een weegschaal waarop elke tray afzonderlijk wordt gewogen totdat een bepaald gewicht is bereikt. Bijgevolg kan dit systeem leiden tot weinig homogene verpakkingen wat gewicht betreft, evenals tot een zeker percentage van giveaway."

Van links naar rechts: Nicolo Zoli, Nicola Antoniacci, Arianna Zammarchi en Stefano Zoli

Het doel van de C1 LUX is om het vooraf vastgestelde gewicht te verkrijgen, waardoor het werk van de operators wordt vergemakkelijkt. "Naast de voorzichtige behandeling van de groenten of fruit is het andere basisaspect immers het bereiken van het gewenste gewicht", voegt Antoniacci eraan toe.

Hoe werkt de C1 LUX van Zetapack? "Een medewerker vult de tray met een indicatieve hoeveelheid product. De tray wordt automatisch gewogen, waarna de sorteermachine de ontbrekende hoeveelheid cherrytomaten aanvult om het gegarandeerde minimumgewicht per tray te bereiken."

Deze specifieke hoeveelheid product komt via een trechter naast de desbetreffende tray terecht.

Nicola Antoniacci en Arianna Zammarchi

"Uiteindelijk legt een medewerker aan het einde van de lijn dit aanvullend product in de desbetreffende trays, die daarna hun weg vervolgen op de transportband. Onze machines kunnen op elke verpakkings- of flowpackmachine worden aangesloten."

Momenteel zijn er al machines geleverd in Spanje, Frankrijk, Hongarije en Italië, vooral in Sicilië.

Voor meer informatie:
Zetapack
Via L. Longo, 220
47521 Cesena (FC) - Italië
www.zetapack.it

Verkoopkantoor:
Arianna Zammarchi
Nicola Antonacci
[email protected]

Publicatiedatum: