Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi Süd lanceert nieuwe appel Aldiamo

Vanaf half oktober zal Aldi Süd zijn eerste eigen appelras verkopen onder de naam "Aldiamo". Klanten konden hier in het voorjaar van dit jaar voor stemmen. De appel zal exclusief verkrijgbaar zijn in alle 2.000 Aldi Süd-winkels.

Helder rood, knapperig, sappig en een frisse, zoete smaak: dat zijn de kenmerken van het nieuwe Aldi Süd-appelras van Duitse oorsprong. De exclusieve Aldiamo-appel groeit in de regio Alte Land, net buiten Hamburg, het grootste aaneengesloten fruitteeltgebied in Noord-Europa.

Dankzij zijn goede bewaarbaarheid kan het nieuwe ras bij Aldi Süd bijna het hele jaar door worden aangeboden. De appelen worden los verkocht. "We zijn erg blij dat de Aldi Süd-appel binnenkort eindelijk in al onze winkels wordt verkocht. "Aldiamo" is een project dat alleen kon ontstaan door nauwe samenwerking met onze langdurige partners in Alten Land," benadrukt Erik Döbele, Managing Director Buying & Customer Interaction bij Aldi Süd.

Nauwe samenwerking tijdens het project
Het nieuwe ras is veredeld in samenwerking tussen de Züchtungsinitiative Niederelbe (ZIN) en de Hogeschool Osnabrück. In de herfst van 2019 trad Aldi Süd toe als strategische partner in het project. Gebaseerd op nauwe samenwerking met leveranciers in het Alte Land, kon het exclusieve project tussen Aldi Süd en ZIN uitgroeien tot een partnerschap.

"Het veredelen van een nieuw appelras kost heel veel tijd. Het duurde 20 jaar voordat we klaar waren om de distributie te plannen," legt teler Ulrich Buchterkirch uit en voegt eraan toe: "Daarom zijn we natuurlijk bijzonder trots dat we eindelijk de vruchten van ons werk kunnen oogsten en ze dan ook in de Aldi Süd-winkels kunnen zien."

Voor meer informatie: aldi-sued.de

Publicatiedatum: