Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische telers bestrijden zoutprobleem met zouttolerante groenten

Halofyten zijn eetbare planten die groeien in zout water. Ze behoren misschien tot de weinige gewassen die kunnen overleven in bodems met te veel zout, waarmee teeltbedrijven over de hele wereld te kampen hebben. Nu teelt een bedrijf in West-Australië deze planten commercieel en levert ze aan enkele van de beste restaurants in het land.

Volgens de West-Australische overheid wordt meer dan 2 miljoen hectare Australisch land- en tuinbouwgrond getroffen door dit zoutprobleem, waarvan de helft in West-Australië ligt.

"Zout is echt een stille moordenaar," zei een teler. "Het verspreidt zich en doodt alles op zijn weg, of het nu natuurlijke vegetatie is of ingevoerde grassen of gewassen."

Wereldwijd wordt voedsel dat bewaterd wordt met zout water nu gezien als een mogelijke oplossing om de groeiende wereldbevolking te voeden. Enkele van de variëteiten die door dit bedrijf worden gekweekt, zijn zeeaster, zeekraal, zeespinazie en ijskruid.

Bron: abc.net.au

Publicatiedatum: