Het internationale analyseplatform EastFruit meldt dat de Egyptische export van groenten en fruit in de eerste week van oktober met respectievelijk 5 procent en 18,1 procent is gedaald ten opzichte van de laatste week van september.
De export van groenten bedroeg in de eerste week van oktober 20.000 ton, vergeleken met 21.000 ton in de laatste week van september. De export van aardappelen steeg van 7.000 ton naar 8.000 ton, terwijl de export van uien daalde van 8.000 ton naar 7.000 ton. De export van sperziebonen daalde ook tot 5.000 ton, een daling van 1.000 ton, volgens het wekelijkse rapport van het Media Center van de National Food Safety Authority.
De fruitexport bereikte in de eerste week van oktober 22.000 ton, een daling van 4.000 ton ten opzichte van de laatste week van september. Volgens EgyptToday bedroeg de export van granaatappels 10.000 ton, een daling van 1.000 ton, terwijl de export van mango's daalde tot 7.000 ton, een daling van 2.000 ton. De export van aardbeien daalde ook tot 5.000 ton, een daling van 1.000 ton.
Volgens het rapport van de General Administration of Food Safety is het aantal afgegeven exportcertificaten voor voedingsmiddelen uitgekomen op 3.310, met een totale export van 160.000 ton. Deze export omvatte 560 soorten verse groenten, fruit, meel en andere voedingsproducten.
Vorige week was Saoedi-Arabiƫ de grootste ontvanger van Egyptische exportproducten, gevolgd door Marokko en Italiƫ.
Voor meer informatie: east-fruit.com